Șapte moduri de a economisi bani simplificând viata

Viața devine ușor copleșitoare cu angajamentele față de prieteni și familie, cererile de lucru și dispozitivele consumatoare de atenție. În zilele aglomerate, te simți ca un hamster de curse în roata, înfășurat în bandă roșie. Incepi să te întrebi dacă totul în viață vine cu o etichetă de preț.

Poate că e timpul pentru a simplifica lucrurile. Trăieste o viață mai fericită și împlinită prin revenirea la elementele de bază și economisirea de bani în acest proces:

1. Redefineste “suficient”.
Ai tot ce vrei sau ai nevoie? Ai “suficient”? Cultura modernă este construită pe convingerea punctului de vedere social ca toată lumea are nevoie de mai mult pentru ca merita. Odată ce ai o nouă posesie, trebuie să o actualizezi pentru a o mentine actuala, relevanta și funcționala. Cheltuiesti mai mult pentru a fi confortabil, dar esti? Ai avut suficient?
Pentru sanatatea ta personala, redefineste ceea ce înseamnă într-adevăr suficient pentru tine: financiar, fizic, emoțional, moral și mai mult. Uita toate celelalte definitii despre “suficient”. Tu ești suficient.

2. Deconecteaza-te și revendica-ti timpul.
Strange cureaua și economiseste bani prin micsorarea contractelor la cablu și telefon fix. Tot mai mulți oameni economisesc bani și urmaresc show-urile pe rețelele on-line sau se aboneaza la servicii mai accesibile.
Aceasta este o modalitate excelenta de a economisi bani, mai ales dacă te uiți doar la câteva show-uri, sau doresti sa reduci timpul petrecut in fata TV-ului. De asemenea, din ce în ce liniile fixe sunt tot mai irelevante deoarec oamenii folosesc telefoane mobile cel mai des. Ce servicii nu sunt necesare? Revendicați timpul și viața prin deconectarea acestora.

3. Simplifica practicile stilului de viață

Știi de unde provin alimentele pe care le mananci? Au mirosul de produse de curățare comerciale ? Le mai cumperi sau le arunci direct în coșul de gunoi?
Comoditate ar trebui să facă viața mai ușoară, dar tu inlocuiesti în mod regulat produse, iti cheltui banii și sfârșesti prin a provoca daune mediului înconjurător și, probabil, sanatatii tale. Concentreaza-te un moment si arunca o privire la una dintre multele metode prin care poti reveni la elementele de bază ale stilului de viata, prin cultivarea alimentelor proprii și prepararea propriilor produse de curățare, de exemplu. Aceste lucruri nu ocupa atâta timp cât crezi, și vei simți un sentiment de împlinire și satisfacție adevărată oferindu-te pentru familia ta în acest fel.

4. Redu dimensiunile pentru a creste simțul de libertate.
Esti obsedat de bunurile pe care le ai? Casele mari și peluzele au nevoie de întreținere constantă, de la curățenie la întreținere. Mașinile scumpe au nevoie de reparații recurente și de multe ori unele cu prea multă birocrație financiară. Ce bunuri iti reduc din resursele financiare, fizice și emoționale?
Scapa de lucrurile care cer mult pentru intretinere pentru a extinde libertatea personală. Dacă totusi cheltui, investeste în experiențe, nu în chestii.

5. Opreste-te sa mai cumperi în tendințele modei.
Tendințele sunt în continuă schimbare și este greu să ții pasul. Urmând tendințele modei poti cheltui rapid. De ce trebuie să înlocuiesti secțiuni întregi din dulap în fiecare anotimp sau an? Nu mai fi un sclav al modei. Alipeste-te la stiluri clasice, care nu au un sezon sau au nevoie de un motiv pentru a fi purtate. Economiseste bani si arata fabulos.

6. Automatizeaza facturile.
Stresul de a ține pasul cu datele scadente este in plus.De multe ori se intampla sa uiti, iar facturile sa creasca pentru neplata. Timpul petrecut navigand prin sisteme automate și controlarea e-mailurilor sunt mai frustrante decât ar trebui să fie. Multe companii oferă economii atunci când vă automatizati facturile, cum ar fi pe o rată de telefon sau internet lunar consistent. Economisi timp și bani prin automatizarea facturilor.

7. Selecteaza un mobilier simplu, multifuncțional.
Mobilierul voluminos si greu umple camerele din casă, necesită prea multă curățenie, are caracter limitat și ar putea face să te simti claustrofobic. Bine construit, mobilierul multifuncțional și elementele din casa ta vor simplifica spatial. Reduce bugetul de decorare si timpul fără a sacrifica stilul.
Menținerea simplitatii în viața iti va oferi timp și capacitatea de a te bucura de viata mai mult. Trăieste o viață împlinită fără a o umple cu obiectele grele și economiseste bani concentrându-te pe simplitate.

http://www.success.com/article/7-ways-to-save-money-by-simplifying-your-life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =