Şapte motive pentru care oamenii nu reuşesc în viaţă

reasons-we-fail_0

  1. Lipsa de persistență

Mai mulți oameni nu reușesc nu din cauza lipsei de cunoștințe sau de talent, ci pentru că pur și simplu renunţă prea uşor. Este important să ne amintim două cuvinte: persistența și rezistența. Persistă în ceea ce trebuie făcut și rezistă la ceea ce nu ar trebui să fie făcut.

Încearcă noi abordări. Persistența este importantă, dar repetarea acelorași acțiuni in repetate randuri, în speranța că de data asta vei reusi, probabil ca nu te va apropia mai mult de obiectivul tau. Aruncă o privire la eforturile anterioare nereușite și decide ce trebuie schimbat. Continuă să faci ajustări și corecții, folosindu-ţi experienta pe post de ghid.

  1. Lipsa convingerii

Oameni care nu dispun de convingere se opresc la mijlocul drumului. Dar, ce se întâmplă la mijlocul drumului? Oamenii fără convingere merg de-a lungul pentru a obține ceva, deoarece ei nu au încredere și curaj. Ei se conformeaza cu scopul de a reusi sa fie acceptati, chiar și atunci când știu că ceea ce fac este greșit.

Decide ce este important pentru tine. Dacă ceva merită făcut, fă-o. Lasa pasiunea ta sa se vada, chiar dacă în sarcini banale. Este în regulă să colaborezi și să cooperezi pentru succes, dar nu este în regulă să iti compromiti valorile niciodată.

  1. Raționalizarea

Câștigătorii ar putea analiza, dar niciodată raționaliza. Perdanții raționalizează și au o carte plină de scuze sa justifice de ce nu au reusit.

Schimbă perspectiva. Nu te gândi la fiecare încercare nereușită ca un eșec. Puțini oameni reușesc totul prima dată. Cei mai mulți dintre noi ne atingem obiectivele numai printr-un efort repetat. Faceți tot posibilul pentru a afla tot ce se poate despre ce sa întâmplat și de ce.

  1. Respingerea greșelilor din trecut

Unii oameni trăiesc și învaţă, iar unii doar trăiesc. Eșecul este un profesor dacă avem o atitudine corectă. Oamenii înțelepți învaţă din greșelile lor, si numesc acest lucru, experienţă.

Defineşte mai bine problema. Analizează situația ceea ce doreşti să obții, ce este strategia ta, de ce nu funcționează. În cazul în care ai nevoie de bani, aimai multe opțiuni decât veniturile în creștere. De asemenea, ai putea reduce cheltuielile. Gândiți-vă la ceea ce într-adevăr încerci să faci.

  1. Lipsa de disciplină

Oricine care a realizat ceva util nu a făcut-o fără disciplină. Disciplina presupune auto-control, sacrificiu și evitnd distragerile si ispitele. Aceasta înseamnă sa ramai focusat.

Nu fi un perfectionist. S-ar putea sa ai o viziune idealizată despre cum arata si cum se simte succesul. Cu toate că poate fi motivational, este posibil să nu fie realist. Reușita unui singur obiectiv nu va elimina toate problemele tale. Fii clar cu privire la ceea ce va satisface obiectivele tale și nu te lasa obsedat de detaliile superficiale.

  1. Stimă de sine scăzută.

Slaba stima de sine este o lipsă de respect de sine și de auto-valoare. Persoanele cu încrederea în sine scăzută în mod constant încearcă să se regăsească mai degrabă decât sa creeze persoana care ar dori sa fie.

Nu te eticheta. Este posibil să fi eșuat, dar tu nu ești un eșec, până când nu mai încerci. Gândește-te la tine ca cineva care încă lupta spre un scop, iar tu vei fi mai în măsură să menții răbdarea și perseverența pe drumul lung.

  1. Atitudine fatalistă.

O atitudine fatalistă împiedică oamenii să accepte responsabilitatea pentru poziția lor în viață. Ei atribuie succesul și eșecul situatiei de noroc. Ei s-au resemnat cu soarta lor, indiferent de eforturile lor, că tot ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla oricum.

Uită-te în oglindă în fiecare zi și spune, eu sunt responsabil. Este posibil să nu detii control asupra fiecărei faze a vieții tale, dar ai mai mult control decât îți dai seama, și esti responsabil pentru propria fericire și succes.

http://www.success.com/article/the-7-reasons-we-fail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =