Șapte refugiați ajung în Estonia

63552585

În est nu merge nimeni. Tallin vrea să ia parte la distribuirea refugiaților în Europa. Dar implementarea soluțiilor la nivel european se dovedește a fi dificilă. Însă primii migranți ajung în Estonia.

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel mai crede încă într-o soluție europeană pentru problema refugiaților. Dar din cei 160.000 de refugiați ce provin din Grecia și Italia nici măcar 1000 nu au putut fi relocați. Există critici dure în special din partea Europei de Est. Ungaria și Slovacia nu vor să ia parte de fel la planul de redistribuire. Polonia arată cu degetul spre atacurile de la Bruxelles.

Estonia se declară însă în favoarea unei solidarități europene. Statul baltic, cu o suprafață aproximativ egală cu cea a landului german Niedersachsen și cu un număr de 1,3 milioane de locuitori este la fel de populat ca orașul München, însă dorește ca în următorii doi ani de zile să preia un număr de 550 de refugiați. Au și ajuns primii refugiați din Grecia. Este vorba despre doar șapte persoane, o familie cu trei copii de vârsta școlară de proveniență irakiană, un vânzător din Siria și un jurnalist din Yemen.

Estonia va face totul pentru ca povestea refugiaților să fie una de succes. Anul trecut în luna octombrie, după decizia UE de a aplica planul refugiaților, o echipă estoniană formată din experți pe probleme de migrație, traducători și reprezentanți ai autorităților de securitate a efectuat o vizită în Grecia și Italia. S-au organizat interviuri cu posibili migranți. Dar această activitate s-a dovedit dificilă.

Mulți văd o problemă cu libera circulație a acestora în spațiul european. O familie de refugiați ar fi trebuit să sosească în Estonia încă din luna ianuarie, dar aceasta a dispărut fără urmă. Estonia nu poate să câștige refugiați, pentru că aceștia nu cunosc această mică țară. După cum a spus deja premierul ungar Viktor Orban anul trecut în septembrie – imigranții nu doresc să rămână în țări precum Ungaria, Polonia sau Estonia. Toți s-ar duce mai degrabă către Germania.

http://www.n-tv.de/politik/Sieben-Fluechtlinge-erreichen-Estland-article17341901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 83