Sapte restaurante la care astepti luni de zile ca sa poti avea o rezervare

IMG_1421

Ca să ajungi să descoperi cea mai bună mâncare din lume înseamnă să faci câteva sacrificii, care implică bani, dar mai mult ca orice, timp.

Franklin Barbecue – Austin, Texas

De când a fost branduit de către Bon Appetit drept restaurantul unde se mănâncă cele mai bune coaste, cozile din faţa localului au devenit ceva obişnuit. Deşi se deschide la ora 11, coproprietarul Stacy Franklin spune că în weekend clienţii ajung de la 6 dimineaţa. “Oamenii îşi aduc scaune sau joacă fotbal în parcare, pentru ca timpul să treacă mai repede”, povesteşte ea.

Sushi Dai – Tokyo

Mai toate ghidurile de specialitate au elogiat micul restaurant din Tokyo, care oferă mic dejun începând cu ora 5 dimineaţa. Aflat în interiorul pieţei de peşte Tsukiji, localul cu doar 12 locuri oferă cel mai proaspăt mic dejun din lume, se spune. Numai că ai toate şansele să ajungi să iei direct prânzul pentru că la coadă se stă şi peste patru ore. Alţii îşi ţin loc de la 3 dimineata pentru a fi siguri că prind o masă aici.

Rose’s Luxury – Washington, D.C

Încă dinainte de a fi numit cel mai bun restaurant din America, cozile erau la ordinea zilei. Pentru că localul nu funcţionează pe sistemul rezervărilor. Meniul este celebru pentru preparate cu ingrediente din propria fermă. Deşi uşile sale se deschid de la 17, clienţii se strâng în rând încă de la ora 15.

Damon Baehrel – New York

Chef Damon Baehrel îşi conduce propriul restaurant aflat în subsolul casei sale. Şi le face pe toate: serveşte la mese, îşi cultivă singur plantele de care are nevoie pentru a crea mâncăruri parcă din altă lume, produce singur brânza pe care o foloseşte în bucătăria restaurantului şi este expert în vinuri, printre altele, susţine asistentul sau. Baehrel pregăteşte un meniu cu 15 feluri de mâncare. Baehrel nu mai accepta rezervari din aprilie 2014, pentru că lista este completă până în 2025.

Noma – Copenhaga

Aflat frecvent pe lista San Pellegrino World’s Best Restaurant, Noma nu ai face faţă numărului uriaş de cereri de rezervare. Arve Krognes, PR-ul Noma, spune că primeşte mii de cereri în fiecare lună. Numai sâmbăta, mii de oameni se înscriu pe lista de aşteptare.

El Celler de Can Roca – Girona

A fost numarul 1 pe lista San Pellegrino, aşa că e de la sine înţeles că numărul rezervărilor a explodat. Astăzi acestea pot fi făcute doar online, la miezul nopţii, pe data de 1 a fiecarei luni, cu 11 luni în avans! Viteza la tastat se impune. Meniul creat de cei trei fraţi Roca a fost ridicat la rang de artă.

Tickets – Barcelona

Să găseşti o masă la Tickets, condus de celebrul Ferran Adria, este misiune imposibilă. Sezonul rezervărilor începe la miezul nopţii (ora Spaniei), cu două luni înainte, la o dată anunţată, potrivit CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 + = 69