Șapte versiuni mai sănătoase ale micilor placeri culinare

Chiar și cei mai corecti sustinatori ai unei diete sanatoase simt ocazional nevoia de un burger și cartofi prăjiți sau o halbă de bere. Dar, deoarece toate poftele diferă, toate indulgențele nu sunt create egal. Deși nu este nimic în neregulă cu abaterea ocazională de la rutina obișnuită de alimentație sănătoasă, este mai bine să eviti mentalitatea “ia totul sau du-te acasă”.

Când este vorba de a vă îngădui, încercați să vă îndreptați spre moderare și atenție – suficient pentru a va simti fericiti, dar nu atât de mult încât să vă anulați toată munca de pana atunci. Iată câteva soluții alternative când va confruntati cu poftă dulce sau sărat, dar nu doriți să exagerați:

IN SCHIMB DE: Pâine prăjită
OPTATI PENTRU: Clatite cu cereale integrale cu ricotta și fructe de padure.

IN SCHIMB DE: Mancare chinezeasca
OPTATI PENTRU: Orez gatit acasa
Acesta va fi gata mai repede decât livrarea, in plus fiind bucatarul înseamnă că poti adăuga mai puțin ulei și mai multe legume, și sa utilizezi orez brun în loc de alb.

IN SCHIMB DE: Inghetata
OPTATI PENTRU: Gelato
Este făcută cu mai mult lapte decât smântână, ceea ce înseamnă mai puțină grăsime. Adăugați arome de bază fără adaosuri precum ciocolată sau nuci pentru a evita supraîncărcarea cu zahăr.

IN SCHIMB DE: Paste sau branza cumpărate de la magazin
OPTATI PENTRU: A le face de la zero acasa

IN SCHIMB DE: Prajitura de ciocolată
OPTATI PENTRU: Pâine de banană cu ciocolată
Indulcit numai de banane și ciocolată neagră bogată în antioxidanți, acest tratament este ușor de făcut la domiciliu și iti va mentine pofetele multumite pe parcursul săptămânii.

IN CHIMB DE: Pizza cu de toate
OPTATI PENTRU O: Pizza de avocado
Este noul toast de avocado – tot ce aveți nevoie este aluatul de pizza (cumpărat din magazin sau facut casa), avocado și toppingurile la alegere.

IN SCHIMB DE: Margarita
OPTATI PENTRU O: Paloma de grapefruit
Cea mai populară băutură de tequila din Mexic este la fel de răcoritoare, dar cu mai putine calorii. Nu uitați să introduceți suc de grapefruit proaspăt pentru sifon.

http://www.success.com/article/7-healthier-versions-of-your-cheat-day-favorites

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 41