SARACIE IN CIUDA MUNCII PE PLAN GLOBAL

A worker carries a bucket while he works in a small bidi (cigarette) factory at Haragach in Rangpur district

Sărăcie în ciuda muncii
Clasa de mijloc este în creștere la nivel mondial, dar în țările în curs de dezvoltare peste jumătate din populație operează, potrivit unui raport privind munca în lume, în condiții precare. 1,5 miliarde de oameni nu dețin asistență socială adecvată.

Tendința este pozitivă, cifrele rămân în general îngrijorătoare. Clasa de mijloc este în creștere la nivel mondial, iar țările în curs de dezvoltare recuperează. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din toți lucrătorii din lumea în curs de dezvoltare este încă afectată de condițiile de muncă precare. Organizația Internațională a Muncii (OIM) a anunțat, cu ocazia lansării raportului asupra condițiilor de muncă la nivel mondial, că încă 1,5 miliarde de oameni nu au contracte adecvate de securitate socială. Mulți dintre ei trăiesc, prin urmare, în sărăcie, în ciuda faptului că muncesc regulat.

În general, țările în curs de dezvoltare au fost într-o cursă de urmărire a țărilor industrializate, a delcarat șeful OIM, Guy Ryder, în Geneva. Între 1980 și 2011 venitul pe cap de locuitor a crescut, potrivit OIM, cu o medie anuală de 3,3%. Acum, potrivit raportului, 839 de milioane de muncitori din țările în curs de dezvoltare câștigă mai puțin de doi dolari pe zi, reprezentând, potrivit OIM, o treime din totalitatea muncitorilor la nivel mondial. În mileniul trecut, peste jumătate din muncitori câștigau sub acest nivel.

În următorii cinci ani, potrivit raportului, un total de 213 milioane de oameni vor pătrunde pe piața muncii, 200 de milioane dintre aceștia în țările în curs de dezvoltare. Acest lucru crește problema deja existentă a șomajului printre tineri, care este deja la peste 12%, de trei ori mai mare decât în rândul adulților. Cea mai mare rată a șomajului în rândul tinerilor o au, potrivit statisticilor, țările din Orientul Mijlociu și regiunile din Africa de Nord, unde fiecare a treia persoană nu are un loc de muncă.

OIM a avertizatcu privire la necesitatea ameliorării drepturilor lucrătorilor din țările în curs de dezvoltare. Pentru raport, organizația a examinat situația din 140 de țări în curs de dezvoltare și tranziție.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/weltarbeitsbericht-hunderte-millionen-sind-arm-trotz-arbeit-a-971872.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35