Sarea distruge importante bacterii intestinale

Sarea este o parte importantă din alimentație. Deoarece afectează și gustul preparatelor, majoritatea oamenilor o consumă în exces. Acest lucru are efecte negative asupra bacteriilor din intestine și asupra sistemului imunitar, după cum au descoperit recent cercetătorii.

Prea multă sare de masă în mâncare este nesănătoasă. Aceasta poate stimula hipertensiunea arterială și crește riscul apariției diabetului zaharat. Ce provoacă în intestine și ce fel de influență are asupra sistemului imunitar, aceste aspecte au făcut obiectul investigațiilor efectuate de cercetătorii Centrului Max Delbrück pentru Medicină Moleculară.

S-a constatat că numărul anumitor bacterii producătoare de acid lactic în intestinele animalelor, așa numitele lactobacili, a scăzut considerabil odată cu creșterea volumului de sare ingerat, iar acest lucru a avut un efect nefavorabil și asupra unui anumit tip de celule din sistemul imunitar, numite Th17-celule ajutătoare, care sunt responsabile pentru bolile autoimune, cum ar fi scleroza multiplă.

Cercetătorii au testat de asemenea modul în care administrarea lactobacililor probiotici afectează o dietă bogată în sare. S-a constatat că numărul celulelor ajutătoare Th17 a scăzut, la fel s-a intâmplat și cu tensiunea arterială. În plus, s-au îmbunătățit și simptomele neurologice observate la șoareci similare cu modelul bolii de scleroză multiplă.

http://www.n-tv.de/wissen/Salz-verdraengt-wichtige-Darmbakterien-article20136557.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 40