Șase astronauți sărbătoresc în imponderabilitate

Cu unul din transporturi a sosit un brad de Crăciun, cu altul câteva cadouri. Iar un Soyuz a adus trei astronauți către Stația Spațială Internațională, echipajul fiind acum complet.

Un rus, un american și un japonez au andocat la scurt timp înainte de Crăciun pe Stația Spațială Internațională (ISS). Racheta Soyuz, care i-a avut la bord pe cosmonauții Anton Shkaplerov, precum și astronauții Scott Tingle și Norishige Kanai a decolat de la spațioportul Baikonur din Kazahstan. După două zile naveta spațială Soyuz MS-07 a andocat la ISS.

Lansarea s-a făcut, potrivit rapoartelor, la dorința autorității americane NASA, datorită faptului că se apropie Sărbătorile de Iarnă. Dacă unul dintre cosmonauți ar fi avut o problemă de sănătate, atunci Alexander Gerst ar fi fost luat pe post de înlocuitor. Astronautul din localitatea Künzelsau localizată în landul german Baden-Württemberg este programat să plece anul viitor pentru a doua misiune pe ISS și a făcut parte din echipa de înlocuire cu trei membri.

ISS a fost aprovizionată pentru perioada sărbătorilor, există pe stație chiar și un brad de Crăciun, a declarat Shkaplerov. Un alt pom s-a aflat la bordul unui transportor american de tip Dragon. Acesta a ajuns duminica trecută pe ISS cu fix 2200 de tone de încărcătură. În plus, un transportor rusesc de marfă de tip Progress va duce curând pe stație și cadouri de la rudele astronauților și din partea Roskosmos.

https://www.n-tv.de/wissen/Sechs-Raumfahrer-feiern-in-Schwerelosigkeit-article20189066.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 6