Şase beneficii care stau la baza adresării întrebărilor

underlyingbenefitsofaskingquestions

  1. Învăţăm despre viață punând întrebări.

Este dovedit științific că învățăm despre viață punând întrebări. Copiii încep să învețe despre lume prin observare, testare și întrebând “de ce”. Prin întrebări, copiii învață relația cauză-efect și, cel mai important, sensul cuvintelor.

  1. Cu cât intrebăm mai mult, cu atat vom primi răspunsuri mai bune.

Din păcate, cu vârsta și responsabilitățile, interogarea se oprește și ne oprim şi noi la câteva opțiuni pe care le-am învățat. În momentul în care aceste opțiuni nu funcționează, ne vom bloca. Ori de câte ori vom experimenta un obstacol, creierul nostru apeleaza la cel mai rapid model ce se poate găsi din experiențele noastre similare cu situația actuală. Acesta este motivul pentru care, uneori avem reacții lipsite de logică: Noi nu acordăm timp suficient creierului pentru a găsi o soluție mai bună.

  1. Calitatea vieții noastre depinde de întrebările pe care le adresăm.

Calitatea vieții noastre este direct legată de calitatea gândirii noastre. “Calitatea gândirii noastre, la rândul său, este determinată de calitatea întrebărilor noastre, pentru întrebări este motorul, forța motrice din spatele gândirii.”

  1. Adresarea de intrebari te face mai deschis.

Punerea de intrebari formeaza noi modele in creier. Cu cat mai multe modele formează, cu atât mai flexibil devine. Cu o flexibilitate, poate avea acces la mai multe informații deja stocate în creier în loc sa revina la vechile tipare.

  1. Adresarea de intrebari te face mai înțelept.

Atunci când devii mai deschis din cauza unui creier flexibil, devii perceptiv a numeroase perspective diferite, și mai puțin influenţabil în deciziile tale.

  1. Adresarea întrebărilor potrivite creează fericire.

Cu toții știm cum se simte pacea și armonia, dar nu mulți dintre noi ne gandim la ceea ce cauzeaza aceste sentimente. Când ne vom gandi profund la aceasta intrebare, vom începe sa intelegem cum sa facem sa simţim pacea mai des. Ne dăm seama că suntem creatorii sentimentelor noastre.

Incepe prin a-ţi adresa întrebări simple, dar profunde:

Ce înseamnă fericirea pentru mine?

Este posibil să ai o mare problemă și să te simţi bine în același timp?

Ce fac în fiecare zi pentru a ajunge la visul meu?

Apoi, începe să îţi adresezi întrebări mai dificile:

Care este cel mai important lucru pentru mine în viață?

Cum pot să lucrez pentru a obtine acest lucru?

Cu cat ne adresam mai multe întrebări importante, cu atât mai ușor ajungem să ne acceptăm și să ne schimbam vieţile noastre in bine.

http://www.success.com/blog/6-underlying-benefits-of-asking-questions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =