Șase convingeri toxice care îţi pot ruina cariera

Snapshot 2015-12-02 14-39-02

Nu este nimic în neregulă cu faptul că de multe ori fără să vrem comitem unele greşeli. Ceea ce contează este cum reactionăm pe urmă şi cum ne comportăm cu noi înşine. Mulțumirea de sine poate mări, fie negativitatea, fie increderea că în cele din urmă din pasul greșit va ieşi ceva productiv.

O părere de sine negativă este nerealistă, inutilă, și de auto-înfrângere. Aceasta ne trimite într-o spirală descendentă emotional, care este dificil de depăşit.

Toată mulţumirea de sine este determinată de convingerile importante pe care le deții despre tine. Aceasta joacă un rol subevaluat, dar puternic în obţinerea succesului, deoarece ambele pot stimula atingerea obiectivelor. Așa cum a spus Henry Ford: “Cine crede că poate și cine crede că nu poate, ambele sunt corecte.”

Când vine vorba de multumirea de sine, s-au descoperit șase convingeri toxice care mentin oamenii în loc.

1: Perfectiunea = Succes

Ființele umane, prin natura noastră suntem supuse greșelilor. Când perfecțiunea este scopul, esti mereu plecat cu un sentiment de eșec cicălitor, și sfârșeşti mai mult plângându-te de ceea ce nu ai reușit să realizezi, în loc să te bucuri de ce ai fost capabil să realizezi.

2.Destinul este prestabilit

Mult prea mulți oameni cedeaza la ideea foarte irațională că destinul lor este să reusească sau nu. Nu greşesc in acest sens, destinul este în mâinile fiecăruia. Uneori viata este ca un joc de cărţi, câteodată prinzi cărtile bune, alteori nu. Dorința de a da totul in joc determină succesul sau eșecul final în viață.

3. “Întotdeauna” fac, sau “Niciodată” nu fac asta

Nu există nimic în viață pe care îl faci mereu sau nu îl faci niciodată. Poti face ceva mai mult sau nu destul, dar încadrarea comportamentul în termeni de “întotdeauna” sau “niciodată” este o forma de auto-compătimire. Te face să crezi că nu detii nici un control asupra ta și nu se poate schimba.

4: Succesul depinde de ceilalti
Indiferent de ceea ce oamenii cred despre tine în orice moment special, un lucru este sigur niciodată la fel de bine sau de rău cum se spune ești. Este imposibil să opresti gura lumii, dar poti să nu le acorzi prea multă atenţie. În acest fel, indiferent de ceea ce cred oamenii despre tine, stima de sine vine doar din interior.

5. Trecutul meu = Viitorul meu
Eșecurile repetate pot eroda încrederea în sine și face greu de crezut că vei obține un rezultat mai bun în viitor. De cele mai multe ori, aceste eșecuri rezultă din asumarea de riscuri și încercarea de a atinge ceva care nu este deloc ușor. Doar aminteste-ţi că succesul constă în capacitatea de a te ridica în fața eșecului.

6.Emoțiile mele = Realitatea
Este important să privesti obiectiv la sentimentele tale, si să separi faptele de ficţiune. În caz contrar, emoțiile vor continua să distorsioneze simțul realității, facandu-te să îţi pierzi încrederea in tine.

http://www.talentsmart.com/articles/Six-Toxic-Beliefs-That-Will-Ruin-Your-Career-56144305-p-1.html

One thought on “Șase convingeri toxice care îţi pot ruina cariera

  1. Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 6