Șase firme, folosite de Ana Maria Pătru pentru disimularea banilor; o societate – administrată de soțul ei (referat)

aep_patru_foto_adevarul_16042300
Ana Maria Pătru a folosit un circuit financiar fictiv format din mai multe firme, dintre care una administrată de soțul ei, pentru a disimula proveniența sumei de 210.000 de euro obținută ca urmare săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, se arată în referatul DNA Ploiești cu propunerea de arestare preventivă a inculpatei.

Potrivit documentului, în perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente — funcție cu rang de secretar de stat — a pretins și ulterior a și primit, în cursul anului 2009, de la reprezentanții unei firme, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui apartament situat în municipiul București.

Anchetatorii spun că, în schimb, Pătru a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține același agent economic pentru obținerea și derularea unor contracte viitoare cu instituția publică, fapt care s-a și realizat.

“Totodată, în cursul anului 2009, Ana Maria Pătru a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 210.000 euro și beneficiarul real al acestei sume, obținută ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, prin folosirea, la solicitarea sa, a unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor relații comerciale între SC (…) SA — SC (…) SA — SC (…) SRL, respectiv SC (…) SA — SC (…) SRL — SC (…) SRL, această ultimă societate, administrată de (…), soțul Anei Maria Pătru, achiziționând totodată dreptul de uzufruct asupra imobilului situat în municipiul București, (…) , obiect al infracțiunii de corupție menționată”, se arată în referatul citat.

Ana Maria Pătru a fost reținută de procurorii DNA Ploiești, ea fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență și a două infracțiuni de spălare de bani.

Pătru a fost adusă, miercuri după-amiază, la Tribunalul Prahova unde se va judeca propunerea procurorilor de arestare preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 82 =