Sase lucruri la care trebuie să renunți acum pentru a avea mai mult succes

Cei mai mulți dintre noi am crescut în auzul cuvintelor “Nu fi un las” și le-am internalizat până la punctul în care ne simțim vinovați, chiar dacă nu terminăm o carte care ne plictisește de moarte. Părinții noștri nu au gresit in totalitate spunand că persistența este necesară pentru succes, dar uneori renunțarea este cel mai eficient mod de acțiune. Fie că este vorba de un proiect eșuat, de o muncă ingrată sau de o relație sortită, renunțarea poate fi o virtute.

După cum se dovedește, unii dintre noi sunt foarte buni în a ști când să renunțe, în timp ce alții au dificultăți în a se “dezlega”. Cercetările de la Universitatea din Rochester au constatat că oamenii sunt motivați fie de “atingerea obiectivelor”, fie de “anularea obiectivelor. “

Cei care se încadrează în tabăra de atingere a obiectivelor sunt motivați de provocări și nu pierd timp încercând să rezolve probleme care pur și simplu nu au o soluție fezabilă. Cu alte cuvinte, ei știu când să renunțe. Știind când să renunți este o abilitate care poate fi învățată. Dacă aveți tendința de a rămâne blocat pe lucruri mult timp după ce este evident că ceea ce faceți nu funcționează, vă puteți antrena să faceți mai bine. Trebuie doar să exersați renunțarea. Din fericire, viața oferă o mulțime de oportunități pentru a face acest lucru.

Iată câteva lucruri la care ar trebui sa renuntati definitiv:

Încetează să te mai îndoiești de tine. Încrederea joacă un rol imens în cadrul succesului. Hewlett-Packard a realizat un studiu interesant prin care au analizat procesul prin care oamenii au aplicat in cadrul companiei. Femeile s-au dovedit că au aplicat doar atunci când au îndeplinit 100% din criteriile pentru locul de muncă pe care l-au dorit, în timp ce bărbații au aplicat chiar daca indeplineau doar 60% din criterii.
Cercetătorii au afirmat că unul dintre multele motive pe care bărbații le-au dominat in eșaloanele superioare ale companiei este că erau dispuși să încerce mai multe poziții decât femeile. Uneori este nevoie de încredere pentru a ajunge la nivelul următor. Trucul este, in a crede acest lucru. Dacă te îndoiești, nu va funcționa. Încrederea falsa nu produce aceleași rezultate.

Încetează să mai amani lucrurile. Schimbarea este dificila. Auto-îmbunătățirea este dificila. Când lucrurile sunt greu de realizat, este întotdeauna mai ușor să decideți să le abordați mâine. Problema este că mâine nu vine niciodată. Spunând că o vei face mâine este doar o scuză, și înseamnă că nici nu vrei să o faci, sau vrei rezultate fara munca grea ceea ce nu va putea fi posibil.

Nu te mai gandi că nu ai de ales. Există întotdeauna o optiune. Sigur, uneori este o alegere între două lucruri care par la fel de rele, dar există încă o otiune. Pretinzând că nu există nici o optiune te face sa devii victima. Pentru a juca rolul victimei, trebuie sa renuntati la puterea ta si nu poti pune un pret pe asta.

Pentru a reuși la cel mai înalt nivel, trebuie să renunți la eliberarea puterii.
Renunța sa faci același lucru de mai multe ori și aștepti un rezultat diferit. Albert Einstein a spus că nebunia inseamna sa faci același lucru și sa astepti un rezultat diferit. În ciuda popularității sale, există o mulțime de oameni care par a fi hotărâți că doi plus doi va ajunge în cele din urmă sa faca cinci. Faptul este simplu: dacă păstrați aceeași abordare, veți continua să obțineți aceleași rezultate, indiferent de cât de mult sperați contrariul. Dacă doriți rezultate diferite, trebuie să vă schimbați abordarea, chiar și atunci când este dificil să faceți acest lucru.

Renunța la gândirea ca totul se va rezolva de la sine. Este tentant să crezi că totul va funcționa în cele din urmă, dar adevărul este că trebuie să faci să funcționeze. Acest lucru are multe implicații.Nimic nu va lucra magic pe cont propriu; Trebuie să fii proactiv și să-ți asumi responsabilitatea pentru tine.

Renunța sa mai spui “da”. Fiecare “da” pe care îl rostiți este un compromis. Dacă spui “da” unui lucru, spui “nu” unui alt lucru. Cercetarea efectuată la Universitatea din California, San Francisco, a arătat că, cu cât mai multă dificultate aveti in a spune “nu”, cu atât este mai probabil să experimentați stres, și chiar depresie.
Când înveți să spui “nu”, te eliberezi de constrângerile inutile și eliberezi timpul și energia pentru lucrurile importante din viață.

https://www.linkedin.com/pulse/6-things-you-must-quit-doing-now-more-successful-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 55