Şase obiceiuri neobișnuite ale oamenilor deosebit de creativi-creativitatea devine mai dificilă atunci când mijloacele de trai depind de ceea ce creezi.

6-Unusual-Habits-of-Exceptionally-Creative-People 

Șase dintre aceste strategii ies în evidență, deoarece acestea au puterea de a schimba modul în care gândești despre creativitate.

1.Se trezesc devreme
Nu toate mintile creative sunt oameni dimineață. Cu toate acestea, cei care se trezesc primii alcătuiesc majoritatea clară a celor creativi. Pentru multe persoane creative, trezirea timpurie este un mod de a evita distragerile. Ernest Hemingway s-a trezit la 5 dimineața în fiecare zi, pentru a începe să scrie. Trucul pentru a te putea trezi devreme este să o faci în fiecare zi și indiferent de cât de obosit te simti. În cele din urmă, vei începe să mergi la culcare mai devreme pentru a compensa orele de somn pierdute. Acest lucru poate crea o stare de oboseală la inceput, dar te vei adapta rapid si fără să iti dai seama.

2. Exercitii fizice frecvente
Exista o multime de elemente care pot să indice beneficiile exercitiilor pentru creativitate. Simtindu-te bine fizic îţi dă o stare de spirit mai buna pentru a te concentra și a deveni productiv.

3. Au un program strict
Există o concepție comună greșită că, pentru a fi creativ, trebuie să-ţi trăiesti viața după bunul plac, fără structură și nici un sens de nevoie să faci nimic, dar obiceiurile oamenilor de succes sugereaza altfel. De fapt, cele mai multe minti creative îşi programează ziua riguros. Psihologul William James a descris impactul unui program pe creativitate, spunând că numai printr-un program putem “elibera mintea pentru a avansa spre domenii foarte interesante de acțiune.”

4. Lucrează ziua
Creativitatea înflorește atunci când este pentru tine și nimeni altcineva. Creativitatea devine mai dificilă atunci când mijloacele de trai depind de ceea ce creezi. Poate că acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni de succes și creativi a avut un loc de muncă in care isi exercitau activitatea doar ziua.

5.Învață să lucreze oriunde, oricând
O mulțime de oameni lucrează într-un singur loc, crezând că este practic imposibil pentru ei să obțină ceva de făcut în altă parte. Stând într-un loc este de fapt o cârjă, Studiile arată că schimbarea mediilor este benefică pentru productivitate și creativitate. Același lucru este valabil pentru orice tip de munca de creatie. Dacă astepti pana cand vei găsi locul perfect, la momentul ideal, timpul nu va veni niciodată.

6.Singurul lucru care le blochează creativitatea este doar amanarea
Atâta timp cât inima încă bate, ai posibilitatea de a veni cu idei noi si sa le pui in practică. Acestea nu pot fi întotdeauna cele mari, dar cel mai mare inamic al creativității este inactivitatea.

http://www.talentsmart.com/articles/6-Unusual-Habits-of-Exceptionally-Creative-People-2147446622-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 16