Șase pasi pentru a fi un parinte mai bun, șase ore petrecute cu familia pe săptămână reduce probabilitatea de comportament riscant

Părinții trebuie să fie multitaskeri excelenti.

1. Planuieste timp de calitate cu familia
Activitati mamă-fiică, excursii de pescuit tată-fiu, cina in familie. Conform unui studiu realizat in 2015, venitul și nivelul de educație al mamei a avut un impact mai mare asupra realizării academice și emoționaleva copiilor cu vârsta cuprinsa intre 3 si 11 decât cantitatea de timp petrecuta cu părinții. Pentru adolescenți, numai șase ore petrecute cu familia pe săptămână, a redus probabilitatea de comportament riscant.

2. Fa planuri de viitor.
Vacanțe, zile de naștere, vacanțe de vară și sfarsitul de saptamana, sunt ideale pentru consolidarea familiei. Pentru a profita la maximum de ele, scapa de celelalte distrageri, incepand de la locul de munca, la ingrijorarile vietii.

3. Comunica
Barbatii sunt adesea reticenti in a cere ajutor, daca nu o fac pentru ei înșiși, este greu pentru un sef sa abordeze preocupările lui legate de familie. “Uneori, trebuie să comunicam cu privire la ceea ce avem nevoie”, spune Behson.

4. Organizeaza-te
Tine de tine sa explici șefilor, colegilor sau angajaților tăi cum va functiona munca cu program flexibil: atunci când vei lucra de acasă, modul în care o vei face, ceea ce vei livra și modul în care va fi măsurat progresul.

5. Ia ce poți.

În cazul în care concediul parental face parte din cultura companiei tale, utilizeaza-l. Același lucru este valabil și pentru programul flexibil. Zilele personale, de asemenea. Nu numai că acest lucru ajuta familia ta, dar aduce beneficii si colegilor tai. “Tu de fapt construiesti o forta de munca mai puternica”, spune Josh Levs, autorul All In:How Our Work-First Culture Fails Dads, Families, and Businesses—And How We Can Fix It Together “Când nu ești acolo, le demonstrezi celorlalti care lucrează pentru tine că ai încredere în ei.”

6. Mergi mai departe.
În cazul în care angajatorul tau se opune cu asprime încercarii tale de a crea un echilibru mai bun între viața profesională și personala, cauta un alt loc de muncă. La sfârșitul zilei, doresti să fii evaluat pentru capacitatea de a gestiona timpul, nu capacitatea de a sta la birou. “Părinții trebuie să fie multitaskeri excelenți”, spune Levs. “Ei trebuie să știe cum să conducă o navă strânsă. Asta e singura modalitate prin care reuseste sa rezolve lucrurile. “

http://www.success.com/article/6-ways-to-be-a-better-parent6 pasi pentru a fi un parinte mai bun

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1