Șase schimbari de mentalitate care iti vor îmbunătăți viața

Este adevărat că oamenii au o rezistență naturală la schimbare? Sapand un pic mai adânc ai putea descoperi că rezistența la schimbare este doar un simptom și că oamenii au o rezistență naturală la sentimentul de incompetenta.

Umilința este o teamă profundă pe care o avem cu toții; nu vrem să ne simtim sau sa aratam incompetenti și schimbarea are potențialul de a activa acel sentiment.

Urmatoarele sunt sase schimbari de conceptie care iti vor imbunatati viata:

1. Pune sub semnul intrebarii statusul quo.
Facand acest lucru, vei facilita abilitatea de dezvățare critica. De ce trebuie sa ne oprim sa mai facem acest lucru? Ce trebuie să lasam în urmă? Ce trebuie să uităm? Ce trebuie să ignorăm? Acest lucru este important dacă vrem să prosperam și să meargem mai departe.

2. Accepta provocarile.
Doar pentru că acesta e modul în care ai făcut întotdeauna asta nu înseamnă că ar trebui să faci în același fel. Acest lucru poate duce la prejudecată de experiență, că modul în care ai actionat este în continuare modul corect de a face acest lucru. Descopera credința care conduce acel comportament. Care este credința din spatele obiceiul sau procesului cu care am fost învățați? Chiar dacă credința este corecta, are un mod diferit de aplicare astăzi?

3. Încearca ceva nou.
Acest lucru duce adesea la ceva mai bun. Din când în când acest lucru vine prin asociere cu alte persoane. Ceea ce părea ca un impediment în calea progresului a devenit un progres în eficiență. Uneori este la fel de simplu ca și încercarea unui aliment necunoscut. Experimenteaza, testeaza, expune. Oamenii au tendința de a vedea un pericol acolo unde există doar o diferență.

4. Reutilizeaza ceva vechi.

Uneori, perla se pierde în proces. Principiul este bun, dar sistemul de livrare este depășit. Nu iti pierde încrederea, deoarece este ingreunata si camuflata cu irelevanță. Acest lucru este mai mult decat reciclare. Este, de asemenea, despre idei, atitudini, inteligență emoțională, bani, simplitate și înțelepciune.

5. Conectează-te cu imaginea de ansamblu.
Sintetizând viața iti luminezi calea.. Învățarea și creșterea este despre capacitate și calificare. Dar este, de asemenea, despre conectarea punctelor. Acest lucru este greu de făcut, fără a cunoaște cel mai mare scop despre cine suntem și ce vrem. Acest lucru trebuie invatat la un nivel cu totul nou. Nu mai esti doar un profesor. Esti un profesor maestru.

6. Ai incredere in ceea ce știi.
Încrezându-te in ceea ce știi iti dă curajul de a încerca lucruri noi.

Iată ce știi:
-Soarele va rasari mâine.
– Ceea ce imi trece prin gând chiar acum va trece.
– Cu o singură excepție (tu), lumea este compusă din alte persoane.
– Fii bun. Știu că toată lumea transportă ceva.
– Cele mai bune lucruri in viata nu sunt lucruri.
– Oamenii fac greșeli.
– Primesti de la viata ceea ce ai investit in ea.
– Recunoștința este cea mai sănătoasă emoție și mulțumire.
– Calitatea vieții tale depinde de calitatea emoțiilor.
– Amăraciunea este o spirală descendentă.
– Trebuie să ierti ca sa poti trai.
– Singura diferență între un șanț și un mormânt este adâncimea.

http://www.success.com/article/6-mindset-shifts-that-will-improve-your-life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4