Şase semne că eşti înrobit de ambiţie

signsyoureaddictedtoambition

Cu toții avem ambiție. Ambiția noastră ar putea implica un echilibru sănătos de foame și de umilință, perseverență și perspectivă. Cum putem determina dacă ambiția noastră ne este de ajutor sau dăunătoare? Cum ne putem detecta dependenta de ambitie?

Următoarele sunt șase semne și simptome ale patimii pentru ambiție:

  1. Visele grandioase

Fiind inrobiţi de ambiție, ne imaginăm fantezii detaliate si minunate, finaluri fericite spre care ne străduim și ne imaginăm ca ne bucurăm de viaţă fără insecuritate, vulnerabilitate, durere de inimă și teamă.

  1. Sfidarea prezentului și concentrarea pe viitor

Realitatea prezentă, colorată în nuanțe de gri, nu poate fi niciodată și nu va fi niciodată capabilă să atingă fantastical descris în visele noastre. Ca atare, cei innebuniţi de ambitie vizualizează prezentul ca pe o sală de așteptare pentru ce va urma.

  1. Mania pentru a rezolva totul repede

Într-o alegere între “a face usor sau “furios şi iute,” înrobiţii de ambiție vor alege întotdeauna furios şi iute. Suntem întotdeauna într-o grabă, nerăbdători cu alții, cu resentimente pentru distragere si foarte, foarte ocupaţi.

  1. Anxietatea și depresia

Cei care suntem sub dominaţia ambiţiei tânjim să ne eliberăm de nesiguranță și vulnerabilitate. Atunci când viața ne lasă dezveliţi, in confuzie, slăbiciuni și imperfecțiune, cei care tindem intotdeauna spre ambiţie devenim nevrotici sau intram în panică. De asemenea, persoanele ambitioase abordează fiecare zi, cu seriozitate si severitate.

  1. Dreptul și Gelozia

Persoanele orbite de ambiție isi afirmă cu curaj agendele și așteapta ca ceilalți să se poiticnească. Atunci când concurenții devin denigratori cu orice caştiguri acumulate anterior.

  1. Dificultatea de relaxare și bucuria de plăcerile mici.

Oamenii consumaţi de ambitie îşi pot găsi greu un timp de relaxare. Orele neprogramate îi fac nervos. Zilele fara nimic ii umple de groază. Consideră ca este dificil sa se bucure de plăcerile simple. În cazul în care au nevoie de relaxare, preferă să facă acest lucru prin activități competitive sau hobby-uri cuantificabile.

http://www.success.com/blog/7-signs-youre-addicted-to-ambition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11