Şase sfaturi pentru a crea o viață echilibrată

tipstocreateabalancedlife_tightrope

Viaţa se aseamănă foarte mult cu un act de echilibrare, iar noi suntem mereu la o mică distanţă de a cădea. Încercăm în mod constant să ne atingem scopurile în timp ce dorim sa menţinem în echilibru diferitele elemente ale vieții noastre.

În cazul în care orice aspect al vieții noastre ne sustrage o cantitate disproporționată de energie, trebuie să fim siguri pe celelalte aspecte.

Acest lucru ne îngreunează munca și suntem în imposibilitatea de a merge mai departe în viață fără un echilibru restabilit. Avem de a face cu o multime de domenii care necesita prea multă energie și trebuie să le clasificam astfel încât să avem energie disponibilă pentru toate zonele.

Este important să se inteleaga că nimeni nu poate face acest lucru pentru noi, depinde de noi să echilibrăm toate aspectele vieții noastre. Trebuie doar să ne decidem să o facem. Iată cum poţi echilibra toate domeniille vieţii tale:

 1. Evalueaza-ti viaţa în stadiul prezent.

Uitându-ne la noi înșine așa cum suntem noi cu adevărat este primul pas în procesul de restructurare a vieţii. Te simți epuizat fizic, mental sau te simti in incapacitatea de a-ţi dezvolta relaţiile? Stii că eşti dependent de muncă? Simţi o lipsă de aliniere spirituală? Dacă răspunsul este afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, viața ta este, probabil, lipsita de un echilibru.

2.I-a o decizie si fii conştient ca trebuie sa devii echilibrat.

Alegerea realităţii ca bază a deciziei este al doilea pas pentru a deveni echilibrat. Realizarea echilibrului ne permite să ne atingem obiectivele și scopul nostru în viață creând în același timp mai puțin stres.

 1. Decizia se va baza pe un program detaliat.

Reînoind deciziile in concordanţă cu fiecare zi ne permite să ne adaptăm schimbărilor, în loc de a astepta ca lucrurile sa se schimbe peste noapte.

 1. Stabileşte obiectivele în fiecare domeniu al vieții tale.

Stabilind obiective realiste în toate domeniile vieții tale, te ajuta sa iti amintesti că scopul final este echilibrul. Obiectivele tale ar trebui să acopere:

 • Relatiile tale

 • Tu ca si fiinţă

 • Alinierea ta spirituală

 • Dezvoltarea mentala

 • Locul de muncă

 • Finanțele

 1. Fii dispus să îţi asumi riscul.

Fiind dispus să îti asumi riscuri, vei reusi să acumulezi mai multa energie și o conștientizare extinsă a ceea ce înseamnă viața.

 1. Fa-ti timp sa te analizezi pe tine insuti pe o bază de zi cu zi.

Nici unul dintre noi nu poate ști cu adevărat cât de benefică este o schimbare pentru viaţa noastră dacă nu suntem dispuși să ne reevaluăm poziţia. Fa-ti timp pentru tine in fiecare zi, iar într-o stare de meditație liniștită, relaxează-te şi evaluează-te.

http://www.success.com/article/6-tips-to-create-a-balanced-life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 63