Sase sfaturi pentru a oferi critici constructive

tipsforgivingconstructivecriticism

Sa oferi feedback este destul de greu. Este intimidant și incomod. Nu contează cât de mult ai prefera să ignori acest lucru, totuși nu poți. Dacă doresti sa ajuti oamenii sa scape de probleme, trebuie să ii ajuti sa imbunatateasca lucrurile; sa ii sprijin pentru a deveni mai buni în ceea ce fac. Și ei nu pot face acest lucru fără feedback-ul tau onest.

Deci, cum ii poti ajuta? Oferindu-le critici constructive. Consiliul Young Entrepreneur a oferit urmatoarele sugestii la intrebarea: “Care este cel mai bun mod de a oferi un feedback critic?”

  1. Sa fii de acord asupra unui obiectiv.

Înainte de a oferi un feedback, gaseste un teren comun prin stabilirea unui obiectiv: fie in legatura cu cresterea vazarilor, fie in finalizarea unui proiect. Apoi încadreaza feedback-ul folosind acest obiectiv ca factor de conducere.

2.Fii atent la cuvintele tale.

Feedback-ul critic este un rău necesar de creștere și de formare pentru echipa ta. Cel mai bun mod de a oferi feedback-ul este prin pronumele care nu pun angajatul în defensivă, cum ar fi “mie”, “eu” și “noi”. Încadrând problema ca fiind generala, adica “noi toți”, si apoi ce ” pot eu face”, pentru a vă ajuta să realizati acest obiectiv. Aceasta metoda este mult mai motivanta decât utilizarea pronumelui “tu”, care pare sa acuze un singur angajat.

3.Utilizeaza suport pentru fapte.

Cel mai bun mod de a furniza un feedback critic este de a clarifica intenția, adica sa furnizezi fapte care susțin și demonstreaza cum angajatul poate îmbunătăți lucrurile și modul in care il tu poti ajuta. Ar trebui să fii atent sa eviti formularea care ar putea fi interpretată ca judecata sau un atac personal.

4.Fă din aceasta critica o conversație cu două sensuri.

După ce ai avut o șansă de a oferi un feedback, mentine o conversație cu angajatul despre modul în care ar putea sa isi corecteze comportamentul care a atras aceste consecinte. Este posibil să ai in minte acțiuni specifice pe care simti ca ar trebui sa le spui, dar acesta ar putea avea, de asemenea, idei dintr-un alt punct de vedere, care ar putea fi benefice și un potențial remediu mai bun.

5.Nu indulci problema.

Exista această concepție greșită că ar trebui să înceapem mai întâi cu un compliment și apoi “cu toate acestea”, dar facand acest lucru subminam de fapt orice a fost făcut pozitiv. Atunci când doresti să oferi un feedback critic, mergi direct, astfel încât destinatarul să poată remedia eroarea. Se separă binele de rău, astfel încât ei știu că sunt evaluati și să înțeleagă problema în discuție. Nu le amesteca pe toate.

  1. Fii empatic.

Poate fi frustrant atunci când un angajat nu oferă, dar există întotdeauna un motiv. Nu o lua personal-mă îndoiesc că angajatul acționează in mod deliberat împotriva interesului afacerii. Fii înțelegator sa poti oferi critici constructive, care nu ranesc resentimente. Nu-ți fie teamă să oferi un feedback critic, dar fa-o cu umilință, pozitivitate și empatie.

http://www.success.com/article/6-tips-for-giving-constructive-criticism

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =