Satelit american de spionaj considerat pierdut

A fost un eșec amar pentru compania spațială SpaceX și directorul ei Elon Musk. După lansarea unei rachete Falcon nu mai există nici un fel de indiciu cu privire la satelitul “Zuma”. Acesta aparține de forțele armate americane și a fost gândit pentru scopuri de spionaj.

Un satelit de spionaj scump și secret ar putea fi pierdut pentru totdeauna. El nu și-a atins niciodată orbita desemnată după lansarea la bordul unei rachete SpaceX, potrivit oficialilor din industrie și celor guvernamentali. Între timp, reprezentanții Congresului au fost informați despre eșec. Sarcina utilă lansată din Florida cu o rachetă Falcon și denumită “Zuma” pe plan intern se pare că s-ar fi prăbușit înapoi în atmosferă. Aparent, separarea de partea superioară a rachetei nu a funcționat conform planificării.

De îndată ce motorul din partea superioară a rachetei se oprește din ardere, sarcina sa utilă ar trebui să se despartă de ea și să continue pe un traseu propriu. Dar dacă un satelit nu este deconectat la momentul potrivit sau deteriorat, acesta se poate prăbuși înapoi pe Pământ. Dar până acum, nici compania Northrop, care a construit satelitul, nici compania de rachete SpaceX nu au detaliat evenimentele petrecute. Ambele fac referire la obligația de a păstra secretul pentru satelitul militar.

În plus, nu este clar ce sarcină a avut satelitul sau care este autoritatea americană care a comandat satelitul. Ca de obicei, când vine vorba despre misiuni secrete, SpaceX nu are voie să ofere informații despre încărcătura utilă. Compania din sudul Californiei vrea să lanseze în acest an mai mult de 25 de misiuni. Anul trecut numărul lor a fost de 18. De asemenea, înainte de finalul anului aceasta vrea să transporte astronauți către Stația Spațială Internațională.

https://www.n-tv.de/wissen/US-Spionagesatellit-gilt-als-verschollen-article20220876.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =