Satelit german în spațiu

205.323.289 

În spatele numelui oarecum anost Hispasat 36W-1 se regăsește primul satelit german lansat pe orbită în ultimii 20 de ani. Dispozitivul este prima parte dintr-o nouă platformă de sateliți, SmallGEO, care deservește serviciile de comunicații.

O rachetă Soyuz a adus pe orbita terestră primul satelit de telecomunicații construit integral în Germania în ultimii 25 de ani. Acesta se numește Hispasat 36W-1 și a ajuns pe orbită în timpul nopții, anunță operatorul european Arianespace. Dispozitivul high-tech este prima etapă în elaborarea unei noi platforme de sateliți, denumită SmallGEO, care a fost dezvoltată de compania OHB de la Bremen în cadrul unui program a agenției spațiale europene, ESA.

Obiectivul programului este, potrivit datelor Centrului German pentru Zbor Aerian și Spațial, de a recâștiga terenul pierdut de industria germană în domeniul zborului spațial. Platforma va pune baza pentru lansarea altor sateliți, opt dintre aceștia se află deja în producție. OHB pătrunde astfel pe o piață a telecomunicațiilor extrem de competitivă.

Racheta Soyuz ce purta la bord satelitul Hispasat 36W-1 a fost lansată de la stația spațială internațională de la Kourou, din Guyana Franceză. Misiunea a durat aproximativ o jumătate de oră. Satelitul se menține prin propria sa putere pe orbită la o altitudine de 36.000 de kilometri. Această altitudine este descrisă ca fiind o orbită geostaționară, pentru că sateliții care se află la această altitudine își păstrează poziția deasupra aceluiași punct de la sol.

SmallGEO este o platformă pentru sateliți de comunicații geostaționari de mici dimensiuni și au o greutate de până la 3,5 tone. Noțiunea de platformă se referă la structura de bază a unui satelit, care asigură unitatea, controlul și alimentarea. Pe aceasta se află montată încărcătura, care asigură serviciile de comunicare dorite.

http://www.n-tv.de/wissen/Deutscher-Satellit-ins-All-gebracht-article19672152.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 36