SATELIT PE CHINA

  • bolivia-launches-satellite
  • Primul satelit de telecomunicații bolivian intră în serviciu

 

Primul satelit de telecomunicații  din Bolivia si-a  început activitatea. Sarcina acestuia este  sa ofere conexiuni la internet și de telefonie mobilă . Președintele Evo Morales a declarat că , datorită satelitul  pretul la internet, televizor , precum și a serviciilor de telefonie mobilă va scadea. Satelitul a fost lansat în decembrie,  la Xichang Space Centre din China .

Numit Tupac Katari, după  al 18- lea lider autohton, care a luptat  pentru dominația colonială spaniolă , satelitul  orbitează Pământul la o înălțime de 3.600 km.

Marti au inceput operațiunile sale comerciale, după o perioadă de probă de trei luni , cu firme naționale de telecomunicații. Astfel Entel Bolivia TV da startul utilizarii serviciilor sale.

La ceremonia de inaugurare , președintele Morales a declarat faptul ca aceste  costuri ale  telefoaniei  mobile din Bolivia  vor  scădea acum, cu aproximativ 20 % .

Agenția Spațială boliviana a spus că întregul program prin satelit a costat peste 300 de milioane de dolari , din care cea mai mare parte  a fost finanțata cu un împrumut de la Banca de Dezvoltare din China . Agentia planifica, deasemenea, lansarea unui satelit, pana in 2017,  de observare a Pământului  pentru  anchetarea  resurselor naturale de pe orbită .

 

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 4 = 11