SATELITI GOOGLE PENTRU INTERNET IN TOATE COLTURILE LUMII

Soyuz-Kourou

Internetul în fiecare colț al lumii
Google lansează sateliți în spațiu. În scopul de a oferi serviciile sale și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, Google planifică, potrivit unor relatări, lansarea unor sateliți proprii în spațiu pentru lărgirea razei de acoperire a internetului. Grupul american investește până la 3 miliarde de dolari în acest proiect.

În țările în curs de dezvoltare dar și în multe alte regiuni ale lumii oamenii nu beneficiază de infrastructură adecvată, sunt ori mult prea săraci, ori se află într-o zonă defavorizată și nu pot să se bucure de o conexiune la internet. Aproape două treimi din populația lumii este încă offline. Ideea este de a se aduce aceste zone online prin sateliți, ideea nu este deloc nouă, dar nu a fost niciodată urmărită până la un stadiu concret. Acest lucru s-ar putea schimba acum, deoarece Google este, conform relatărilor, gata să aducă internetul în casele a milioane de oameni prin intermediul unei rețele de sateliți.

Wall Street Journal a raportat cu privire la această informație, că în primă fază concernul plănuiește lansarea în spațiu a 180 de sateliți de mici dimensiuni care vor fi plasați de o orbită mai joasă, potrivită pentru activități de telecomunicație. Conducătorul proiectului ar urma să fie Greg Wyler, care a fondat compania britanică O3b Networks. Ob3 vine de la “Other 3 billions” (Alte 3 miliarde) și reprezintă numărul aproximativ de persoane care nu au acces la internet la nivel mondial. Compania start-up are deja în vedere lansarea a patru sateliți în cursul acestui an prin intermediul unei rachete ruse Soyuz de la portul spațial european Kourou. Această lansare ar urma să se petreacă pe data de 10 iulie.

Sateliții O3b se află la aproximativ 8000 km deasupra ecuatorului, sateliții geostaționari sunt poziționați de regulă la o distanță de aproximativ 35.000-40.000km față de planetă. În conformitate cu informațiile oferite de companie, satelitul permite transmisia de date cu o latență de 150 milisecunde.

http://www.n-tv.de/technik/Google-schiesst-Satelliten-ins-All-article12941186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =