Saudiții dezvoltă puternic curentul ecologic

38231222

Energie verde pentru țările din deșert: Arabia Saudită investește sume gigant pentru producția de energie electrică din surse regenerabile. Țara vrea să producă curent ecologic în volum egal cu cel produs de opt centrale atomice. Chiar și vecinii ar putea profita.

Gigantul petrolier Arabia Saudită vrea să se ocupe de necesarul său de energie, iar în următorii ani va investi până la 50 de miliarde de dolari în proiecte de producție a energiei electrice ecologice. Primele apeluri vor lua startul în săptămânile următoare, a anunțat Ministrul Energiei, Chalid al-Falih la o conferință ce a avut loc la Abu Dhabi. Prevăzută este o capacitate de zece gigawați, ceea ce corespunde aproximativ cu capacitatea a opt centrale atomice moderne.

Este planificată de asemenea și construcția de rețele de distribuție în Yemen, precum și către Iordania sau Egipt. Concret vor exista investiții de până la 50 de miliarde de dolari până în anul 2023, spune ministrul.

Statul arab încearcă de ani de zile să își reducă dependența de petrol și să nu mai utilizeze atât de mult combustibilul fosil pentru producția de energie electrică și pentru desalinizarea apei marine. Energiile regenerabile formau până în prezent o cotă mai mică de un procent. Ele vor fi dezvoltate ca parte a planului prezentat anul trecut pentru implementarea de reforme economice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Saudis-bauen-Oekostrom-massiv-aus-article19564271.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 7