Saudiții în dau lui Putin bani

OElpreis4

Saudiții în dau lui Putin bani

Economia Rusiei nu a fost niciodată una strălucită și extrem de performantă, iar de la aplicarea sancțiunilor occidentale țara are probleme grave. Acum saudiții vor să ajute țara cu bani.

La scurtă vreme înainte de summit-ul BRICS din orașul rus Ufa, Moscova a anunțat o investiție de miliarde din partea Arabiei Saudite. Regatul a declarat că va investi 10 miliarde de euro în Rusia, anunță compania de investiții cu capital de stat, Russian Direct Investment Fund (RDIF). Marea parte a investiției ce vine din partea Public Investment Fund din Arabia Saudită va merge către proiecte de agricultură și în domeniile medicină, logistică precum și comerțul cu amănuntul sau sectorul imobiliar al Rusiei, spune șeful RDIF, Kirill Dmitriev pentru Wall Street Journal.

Acordul a fost semnat după o constribuție generoasă a prințului adjunct al coroanei, Mohammed bin Salman al Saud, care s-a întâlnit în luna iunie cu președintele rus Vladimir Putin la forumul economic internațional de la Sankt Petersburg, spune Dmitriev. Investițiile cheie vor avea loc pe teritoriul rus, dar se va investi pe baza acordului bilateral și în Arabia Saudită, care este văzută ca o piață cu mare potențial.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Saudis-bescheren-Putin-Milliarden-article15458526.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =