Saudiții merg pe piața de obligațiuni

Mekka-3

Este ceva nou: Arabia Saudită va împrumuta pentru prima dată bani de pe piața obligațiunilor. Regatul arab este pus sub o presiune enormă datorită prețurilor la petrol care au scăzut masiv în primele luni ale acestui an. Acest lucru face ca economia națională să aibe de suferit.

Statul petrolier Arabia Saudită vrea să se împrumute pentru prima dată în istoria sa de pe piața obligațiunilor. Prin aceste venituri cea mai mare economie din Orientul Apropiat vrea să acopere găurile din bugetul național. Nu există momentan decizii privind volumul obligațiunilor care urmează a fi emise, spune ministrul de finanțe saudit, Ibrahim Al-Assaf.

Regatul s-a asigurat în luna aprilie prin contractarea unui credit bancar de zece miliarde de dolari. Anul trecut a fost înregistrat un deficit bugetar de fix 98 de miliarde de dolari ca urmare a prăbușirii prețului la petrol. Guvernul a încercat deja să compenseze acest lucru prin reduceri de cheltuieli și prin emiterea de obligațiuni interne.

Băncile și managerii de fonduri estimează că Arabia Saudită ar putea aduna până la 20 de miliarde de dolari pe piața obligațiunilor. Recent, vecinul ei, Qatar, a adunat deja acolo 9 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Saudis-gehen-an-Anleihemarkt-article17884016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 41