Saudiții nu mai vor arme germane

328D2C00AB704C66

Fiecare posibil export de arme din Germania către Arabia Saudită este urmat de discuții aprinse privind încălcările drepturilor omului de către regimul totalitar din regatul musulman. Iar reprezentanții Riadului la Berlin văd acest lucru ca pe o amenințare.

Arabii Saudiți nu mai doresc să cumpere nici un fel de tancuri de luptă de tip Leopard din Germania, potrivit informațiilor oferite de noua lor ambasadă de la Berlin. Adevărul pur este că arabii nu sunt interesați de afacerea cu tancuri, spune ambasadorul Awwad Alawwad pentru ziarul berlinez Tagesspiegel. Afacerile cu arme nu sunt esențiale în păstrarea unor relații bune între Germania și Arabia Saudită, pentru că importurile din Germania reprezintă doar un procent din totalul armamentului importat de arabi.

Arabia Saudită este probabil cel mai controversat client major al industriei germane de armament. Recent, ministrul federal al economiei, Sigmar Gabriel, a autorizat vânzarea de elicoptere către armata saudită. Se speculează de ani de zile de asemenea vânzarea de armament către regimul autoritar din golf.

S-a spus în rapoartele din presă că Arabia Saudită ar trebui să cumpere până la 300 de tancuri de luptă de tip Leopard. Guvernul Federal este de asemenea divizat în privința livrării de ambarcațiuni de patrulare. Cancelarul german, Angela Merkel, și ministrul de externe, Frank-Walter Steinmeier, sunt cunoscuți opozanți ai acestor afaceri cu saudiții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Saudis-wollen-keine-deutschen-Waffen-mehr-article17820381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 63 =