Saudiții se implică masiv la Uber

80830313

Prin intermediul aplicației Uber, persoanele private pot găsi pasageri care sunt dispuși să plătească pentru servicii de transport. Printre creditorii serviciului se numără Google, marea bancă Goldman Sachs și acum și Arabia Saudită. Valoarea Uber se apropie de capitalizarea de piață a concernului Volkswagen.

Noua injecție de capital în valoare de miliarde pentru serviciul Uber: controversatul intermediar de servicii de transport primește 3,5 miliarde de dolari din partea Arabiei Saudite. Astfel Uber colectează în total deja 11 miliarde de dolari, mare parte fiind folosiți pentru creșterea rapidă la nivel internațional. Nici un alt start-up nu a mai primit până acum atât de mulți bani de la investitori.

Cea mai recentă rundă de finanțare ce a inclus 3,5 miliarde de dolari de la fondul de investiții de stat PIF a fost extinsă. Ea a crescut la 5 miliarde de dolari și în total start-up-ul din San Francisco este evaluat în prezent la 62,5 miliarde de dolari. PIF primește de asemenea o parte de fix cinci procente.

Un manager de top al fondului, Yasir Al Rumayyan, se implică în consiliul de administrație al Uber, după cum a anunțat compania miercuri seara. Intrarea ar trebui să fie începutul unui parteneriat strategic și este parte dintr-un plan pe termen lung, “Vision 2030”, prin care saudiții vor să devină independenți de afacerile cu petrol. De scurt timp a fost convenită o colaborare cu gigantul industrial american General Electric.

Orientul Mijlociu și Africa de Nord se numără, potrivit datelor companiei, printre piețele cu cea mai rapidă creștere. 19.000 de șoferi sunt angajați acolo în serviciul companiei. În Arabia Saudită Uber este activ din anul 2014. 80% dintre pasageri sunt doamne, care acolo nu au dreptul de a conduce singure automobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Saudis-steigen-gross-bei-Uber-ein-article17835086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 55