Scad prețurile din zona euro

10f23660de5668d348b78f9d0e607e6a

Prețurile de consum din Europa merg tot în jos în ciuda tuturor intervențiilor BCE. De luni de zile Banca Central Europeană încearcă în zadar să ridice artificial nivelul inflației în jurul valorii de două procente. De câștigat are în special piața muncii, pentru că tot mai mulți germani își pot găsi un job.

În ciuda potopului de bani ce vine din partea BCE, prețurile din zona euro sunt în continuare în scădere. Acestea au scăzut în luna aprilie cu 0,2 procente, după cum anunță Biroul European de Statistică. Acesta confirmă un număr estimat anterior. În luna martie costurile de trai au stagnat în comparație cu aceeași lună a anului trecut. În special prețurile reduse la petrol pun presiune pe rata inflației. Prețurile la energie au fost în luna aprilie cu 8,7% mai mici decât în aprilie 2015.

Banca Central Europeană (BCE) urmărește ca obiectiv obținerea unei rate a inflației de două procente, ceea ce este considerată ca fiind ideală pentru economie. Instituția încearcă să ridice rata inflației printr-o politică monetară extrem de lejeră. În fiecare lună aceasta achiziționează hârtii de valoare pentru o sumă de fix 80 de miliarde de euro și intenționează curând să se intereseze și de obligațiuni corporative, pentru a da un impuls economiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/In-der-Eurozone-fallen-die-Preise-article17718111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 7