Scad prețurile la benzină în Europa

Odată cu startul vacanței de vară șoferii auto se pot bucura: scumpirile obișnuite ale combustibilului și-au redus din ritm în multe regiuni. Alte produse obținute din petrol vor fi chiar mai ieftine și nu doar în Germania.

Consumatorii germani, dar și din alte țări vor profita de pe urma reducerilor de preț la benzină și alte produse petroliere. În luna mai benzina premium, diesel-ul și țițeiul pentru încălzire s-au ieftinit din nou potrivit cifrelor Agenției Internaționale de Energie (IEA).

Pe piața germană organizația cu sediul la Paris a anunțat pentru benzină o scădere a prețului mediu cu 1,4% din aprilie și până în mai. În comparație cu luna mai 2016 prețurile au fost însă cu 3,4% mai mari, atunci prețul petrolului era la un nivel foarte redus peste tot în lume. Diesel-ul a fost luna trecută mai ieftin cu 2% în Germania față de luna aprilie, spun cei de la IEA.

Având în vedere valul de călători de la începutul sezonului, șoferii se pot aștepta să beneficieze de prețuri mai bune la pompe. ADAC a raportat recent că benzina și motorina sunt în prezent atât de ieftine cum nu au mai fost de câteva săptămâni. Un litru de motorină a fost cotat la 1,11 euro, deci cu șapte cenți mai puțin. Țițeiul de încălzire are cel mai redus preț din ultimele opt luni.

Chiar și în alte țări din vestul și sudul Europei s-au înregistrat tendințe similare. Mulți turiști împart o mașină atunci când călătoresc, pentru a face economie de combustibil, iar alimentarea ar putea fi mai ieftină. Astfel că litrul de benzină s-a ieftinit în Franța din aprilie în mai cu 1,5 %, în Italia cu 0,5% iar în Spania cu 1,7%, raportează IEA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Benzinpreise-fallen-in-Europa-article19904667.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =