Scad vânzările de țigări în Germania

47191092

Scad vânzările de țigări în Germania

De la reunificarea Germaniei nu s-au mai vândut niciodată atât de puține țigări cum s-au vândut în anul 2014. Iar de asemenea vânzările de tutun de rulat scad surprinzător. Alte produse cu toate acestea, se bucură de o mare popularitate.

În Germania s-au vândut în 2014 în mod legal cele mai puține țigări de la reunificare încoace, în principal datorită creșterii taxelor. Au existat în total 79,5 miliarde de țigări taxate și astfel cu 0,9% mai puține ca în 2013, după cum raportează Biroul Federal de Statistică.

În 1991 au fost taxate 146,5 miliarde de țigarete, aproape de două ori mai mult decât anul trecut. Chiar și foițele subțiri folosite la rulat țigări s-au vândut mai puțin, dar numai cu 0,1%. Aceste dezvoltări sunt consecința corespunzătoare a măririlor de taxe pentru tutun de la 1 ianuarie 2014, ce au afectat țigările și foițele de rulat. La începutul anului 2015 această taxă a fost din nou majorată.

Taxa pe tutun este o bogată sursă de venituri pentru stat. Ea a vărsat potrivit informațiilor o sumă de 14,5 miliarde de euro în buzunarele statului doar anul trecut, în creștere față de ultimul an cu aproximativ 4,7%. Potrivit experților, costurile economice ale fumatului, datorită apariției bolilor cauzate de fumat, sunt mult mai mari.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zigaretten-Absatz-geht-weiter-zurueck-article14347016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1