Scade numărul autorizațiilor de construcție

Din anul 2008 și până în prezent a crescut constant numărul autorizațiilor de construcție pentru locuințe. Dar în acest an lucrurile stau diferit. Potrivit Biroului Federal de Statistică numărul de comenzi a înregistrat un declin. Economia construcțiilor este puternic afectată de conjunctura pozitivă.

În Germania se prezintă în acest an un declin al numărului de autorizații de construcție pentru locuințe, pentru prima dată din anul 2008 și până în prezent. În primele zece luni ale anului numărul lor a scăzut cu 22.400 sau 7,3%, față de aceeași perioadă a anului trecut, pentru un total de 286.300, după cum raportează Biroul Federal de Statistică de la Wiesbaden. Un declin pe tot anul a existat ultima dată în 2008. Atunci numărul comenzilor s-a redus cu peste patru procente. Apoi timp de opt ani numărul lor a urcat.

Potrivit unui studiu publicat recent a băncii de dezvoltare KfW, în ultimii ani s-a acumulat un excedent de 600.000 de autorizații de construit, care așteaptă acum implementarea. Restricțiile de capacitate însă au jucat un rol important în industria construcțiilor, care este puternic utilizată de boom-ul aflat în defășurare.

În special în zonele metropolitane mari, fenomenul arată că investitorii captează permise de construcție și nu implementează inițial proiectele conținute, deoarece se bazează pe creșterea prețurilor la chirii și proprietăți, spun cei de la KfW. Imigrația puternică și influxul de aglomerări au alimentat cererea.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Baugenehmigungen-sinkt-article20184680.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 62