Scade numărul șomerilor în zona euro

Din punct de vedere economic, zona euro s-a dezvoltat de-a lungul timpului. Acest lucru are un efect pozitiv asupra cifrelor oferite de piața muncii. Cu toate acestea, diferențele în interiorul spațiului monetar sunt încă majore.

Recuperarea economică persistentă a menținut șomajul din zona euro la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani și jumătate. În luna august 2017 numărul șomerilor înregistrați a scăzut la 14,751 milioane. Această cifră este cu 42.000 mai redusă decât în luna precedentă și 1.319 milioane mai puțin decât în urmă cu un an, raportează Eurostat.

Rata șomajului ajustată în fața fluctuațiilor sezoniere a rămas la 9,1%. Aceasta rămâne cea mai mică rată din zona euro din februarie 2009, subliniază statisticienii. În acel moment criza financiară domina întreaga uniune monetară.

Economia din zona euro crește puternic la ora actuală. În al doilea trimestru produsul intern brut a crescut cu 0,6%, deci de două ori mai rapid decât în Marea Britanie, spre exemplu.

Indicatorii subliniază faptul că tendința pozitivă se menține. Afacerile sectorului industrial s-au extins în luna septembrie mai puternic decât au făcut-o de șase ani și jumătate. Indicele de achiziții al managerilor a urcat cu 0,7 pentru un total de 58,1 puncte, informație distribuită de Institutul IHS Markit, după chestionare aplicate în mii de firme. Barometrul semnalizează creștere de la pragul de 50 de puncte.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitslosenquote-in-Eurozone-sinkt-article20062751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 81