SCADE PETROLUL

  • imageIranul scade prețul la petrol

Perspectiva că Iranul ar putea oferi în curând mai multe materii prime a dus la scăderea pe piață a prețului la petrol pe termen scurt. Pe termen mediu, experții speră ca prețul să crească în continuare. Dar pentru asta sancțiunile trebuies complet eliminate.

Tentativa de acord în disputa privind programul nuclear a Iranului a dus la o ușoară ajustare a prețului petrolului pe piețe. Perspectiva este că al doilea cel mai mare producător de petrol din lume ar putea oferi în curând mai multe materii prime. În fața acestei perspective, prețurile au scăzut cu aproape 3 procente, reacția în Europa a fost mai puternică decât în SUA.

Cu toate acestea, pe termen scurt experții nu se așteaptă la o schimbare majoră în aprovizionarea cu petrol pentru Europa, care și-a primit deja cea mai mare parte a livrărilor din Rusia, Norvegia, Marea Britanie, Nigeria și chiar Libia. În continuare sancțiunile asupra Iranului nu permit acestuia să vândă petrol sau produse petroliere către Occident, conform Siddik Bakir, expert în Orientul Mijlociu pentru casa de cercetare londoneză, IHS Energy. Cei mai mari cumpărători de petrol la nivel mondial sunt în prezent China, India, Correa de Sud și Japonia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − = 92