SCADE PRETUL

  • DownloadedFileExportatorii germani scad prețurile

Economia mondială trece prin vremuri tulburi. Acest lucru devine simțit de asemenea de economia germană de export, care la rândul lor au trebui să facă concesii la prețuri în ultimul an. Partea pozitivă este că prețurile la metale și energie au devenit mai avantajoase.

 

Cererea globală slabă, datorată unor efecte rămase de la criza financiară din 2009 a forțat exportatorii germani să reducă, în primul rând, prețurile. Anul trecut prețurile de export au scăzut, în medie, cu 0,6% față de anul precedent, conform Biroului Federal de Statistică de la Wiesbaden.

 

Presiunea concurenței asigură de asemenea faptul că nu se mai pot practica prețuri mari. În orice caz, exportatorii profită și ei înșiși de apariția unor prețuri avantajoase la materii prime sau energie. Totalul exporturilor germane a scăzut din ianuarie până în noiembrie 2013, cu aproximativ 0,5% (nu există încă date mai recente). Pentru anul curent, asociația de export BGA și-a fixat ca scop ca acestea să ajungă din nou la o creștere de 3%. Apoi prețurile ar trebui să se normalizeze în raport cu creșterea cererii la nivel mondial.

 

Anul trecut, exportatorii au fost nevoiți să facă concesii. Prețurile la mașini și piese auto au scăzut, în medie, cu aproximativ 1,1%. Piețele din SUA și Japonia au avut, într-adevăr parte de recuperare, conform șefului BGA, Jens Nagel. Producătorii germani au avut de luptat cu starea precară a mediului de afaceri de pe plan intern și din Europa. Alte vehicule s-au ieftinit cu aproximativ 0,3%.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Exporteure-senken-Preise-article12161176.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28