Scade producția de Vodka

3nbw3052

Scade producția de Vodka

În federația rusă lichiorul fabricat la negru ia amploare. Asta are efecte negative asupra producției de vodka. Volumul producției băuturii naționale ruse scade dramatic.

De asemenea băutura națională a rușilor se confruntă cu o scădere fără precedent a producției, ca urmare a crizei economice severe. Producția a scăzut în 2014 cu 22,3%, raportează ziarul Kommersant, citând Biroul de Statistică de la Moscova.

Unul dintre motive este că lichiorul produs ilegal ocolește prevederile legale, taxele fiind mari. Producția totală a fost anul trecut de 666 milioane de litri de vodka. Iar peste trei milioane de litri nu au mai ajuns la distribuitori ci au rămas în depozite. Și producția de băuturi cu conținut ridicat de alcool precum brandy a rămas în urmă, dar nu atât de dramatic.

Autoritățile văd o problemă în producția ilegală de lichior. Pentru a reduce din consumul de băuturi spirtoase falsificate și posibil dăunătoare sănătății consumatorului, de la 1 februarie autoritățile scad prețul maximal pentru vodka de la 220 la 185 de ruble (aproximativ 2,5 euro) pentru o jumătate de litru.

Trendul general este însă în direcția opusă: Toate produsele alimentare au devenit mai scumpe în ultimele luni în contextul crizei economice. Inflația s-a ridicat în anul 2014 la peste 11%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wodka-Produktion-bricht-ein-article14386456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 39