Scădere record in cererea pentru PC-uri la nivel mondial

_87677653_pcScăderea cererii la nivel mondial pentru computere personale (PC) a dus la scăderea vânzărilor cu un record de 10,6% în al patrulea trimestru fata de anul trecut, potrivit firmei de cercetare de piață IDC. Aproximativ 71, 9 milioane de unități au fost expediate în perioada, care include sezonul de cumpărături din perioada Craciunului. IDC a declarat ca declinul a fost cel mai mare, de cand a început urmărirea livrarilor de PC-uri.

Cererea pentru PC-uri a fost afectataă de o concurență din partea smartphone-urilor și tabletelor, împreună cu cicluri de viață mai lungi pentru PC-uri. Livrarile au scăzut în toate regiunile din întreaga lume timp de cinci trimestre la rând, potrivit cifrelor IDC. Alți factori care au contribuit la declinul în transporturi includ probleme economice, cum ar fi scăderea prețurilor materiilor prime, valute mai slabe, turbulențele de pe piețele financiare conduse de China, precum și tensiunile sociale din Orientul Mijlociu.

Apple a fost singurul, din top cinci producători de PC-uri care a inregistrat o crestere cu peste 6% a livrarilor, în timp ce Acer a inregistrat cea mai mare cădere, cu peste 18% . Cu toate acestea, gigantul chinez Lenovo, a rămas în partea de sus a pieței – unde deține mai mult de 20% din aceasta. HP a urmat pe locul al doilea, cu Dell pe pozitia a treia urmati de Apple și ASUS pe al patrulea loc.

http://www.bbc.com/news/technology-35299246

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 20 =