Scăderea prețului petrolului pune presiune pe General Electric

general-electric-jeffrey-immelt-1

Scăderea prețului petrolului pune presiune pe General Electric

Concernul industrial american General Electric a câștigat la sfârșitul anului semnificativ mai mult datorită afacerilor bune din domeniul energetic. Veniturile au înregistrat însă scăderi în domeniile petroliere și a gazului natural datorită scăderii prețului la petrol.

Concurentul Siemens, General Electric, a început să simtă deja la sfârșitul anului trecut efectele scăderii prețului la petrol. Vânzările în divizia cu afaceri cu petrol și gaze naturale a scăzut în ultimul trimestru cu șase procente, după cum a informat concernul american. Profitul în divizie a crescut ușor în raport cu anul precedent, dar a fost clar sub așteptările analiștilor.

Pentru că printre altele a mers bine în diviziile de apă și energie, GE a putut să își mărească ușor vânzările în al patrulea trimestru. Șeful companiei Jeff Immelt s-a arătat mulțumit. Vânzările concernului au crescut cu patru procente la 42 miliarde de dolari. Acest rezultat a crescut cu patru procente la 5,6 miliarde de dolari.

Astfel afacerile din domeniul energetic au crescut cu peste o cincime, iar cea cu motoare pentru aeronave cu patru procente. Immelt vede șanse de creștere înainte de toate în sectorul infrastructurii. El vrea să continue să reducă divizia financiară și să consolideze activitatea industrială. Această companie a preluat activele companiei energetice Alstom într-o afacere de 17 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oelpreisverfall-belastet-General-Electric-article14381341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 92