Scăderea veniturilor din petrol din Marea Nordului, afectează finanțele publice scotiene

_76173617_160516357

Scăderea veniturilor din petrol din Marea Nordului, afectează finanțele publice

Diminuarea veniturilor din petrol din Marea Nordului va crește presiunea asupra finanțelor publice în următoarele decenii, în conformitate cu Oficiul pentru Responsabilitate bugetară (OBR). OBR a redus estimarea veniturilor fiscale din Marea Nordului între 2020 și 2041 cu un sfert, la 40 de miliarde de lire sterline. Căderea se datorează previziunilor de producție mai scăzute în următorii câțiva ani.

Dar, pe de altă parte, evaluarea a fost respinsă de către primul ministru scotian Alex Salmond.
Guvernul scoțian a susținut că cifrele OBR se bazează pe o “estimare foarte scăzută pentru producția totală de viitor”, fiind mai pesimiste decât alte estimări, inclusiv cele produse de industria de ulei de corp și gaze din Marea Britanie.
OBR a fost creat de George Osborne în anul 2010 într-una din primele sale acțiuni în functia de cancelar pentru a oferi previziuni economice în mod independent și analiză a finanțelor publice din Marea Britanie.

Ultimul său raport de sustenabilitate fiscală a prezis că datoria publică din Marea Britanie va atinge punctul culminant în 2015-2016, cu un an mai devreme decât era de așteptat, la 78,7% din PIB, cu 6,9 puncte procentuale mai mic decât prognoza anterioră.
Cele mai recente cifre au aratat, de asemenea, datoriile totale la 1.273 miliarde de lire sterline, sau 76,1% din PIB. Acesta este echivalentul a 48,200 lire per gospodărie.

OBR a avertizat că guvernele vor trebui să crească taxele sau să pună în aplicare mai multe reduceri de cheltuieli, în următoarele decenii, în principal pentru că, așa cum speranța de viață crește, costurile de sănătate, asistență socială și pensia de stat vor crește de asemenea.
http://www.bbc.com/news/business-28245717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 12