Scandal de corupție în Coreea de Sud

5a0ced03963cad0984a0a3d3a11018a3

Împotriva lui Lee Jae Yong, moștenitor al concernului Samsung, a fost emis un mandat de arestare, după audieri ce au durat 22 de ore în Coreea de Sud. El este acuzat de implicare în acte de corupție care o implică și pe doamna președinte Park. Samsung are o adevărată problemă.

În actele de corupție descoperite în Coreea de Sud, în care este implicată și doamna președinte Park Geun Hye anchetatorii au dispus arestarea unuia din moștenitorii concernului Samsung, Lee Jae Yong. Ordinul de arestare a fost înaintat la o curte de la Seoul, anunță procuratura de stat într-o declarație. Vice-președintele companiei Samsung, a fost acuzat, printre altele, de implicare timp de ani de zile în acte de corupție.

Choi s-ar fi folosit de relațiile sale cu Park pentru a obține cheltuirea a milioane de dolari în folosul unor fundații, ajungând însă astfel să se îmbogățească pe sine. În afară de asta mai este acuzat de implicare în afacerile interne ale guvernului. Choi va sta între timp în arest, iar Park este urmărit ca suspect.

Samsung este cunoscut ca unul dintre cei mai mari contributori la fundațiile lui Choi. Anchetatorii pun concernul și în spatele sumelor mari cu care Choi a finanțat lecțiile de echitație pe care fiica sa le-a luat în Germania. Reprezentanții Samsung argumentează rapoartele din presă prin faptul că grupul Samsung nu ar fi primit nici un fel de beneficii de pe urma acestor plăți către Choi. Prin urmare, nu este vorba despre mită sau corupție.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Haftbefehl-gegen-Samsung-Vize-beantragt-article19557371.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 78