SCANDAL MARE LA VECINII UNGURI PE TAXA DE PUBLICITATE

hungarys-pm-orban-arrives-eu-leaders-summit-discussing-european-unions-long-term-budget

Mass media din Ungaria contestă taxa pe publicitate
Peste 60 de companii, care includ televiziuni, posturi de radio, site-uri şi publicaţii de presă au inceput joi seara un protest fără precedent împotriva noilor regelementări propuse de auorităţile maghiare care includ introducerea unei taxe anuale pe veniturile din publicitate, care ar putea ajunge la 40%. Posturi de televiziune, emisiuni de radio și site-uri web şi-au oprit transmisia timp de 15 minute în seara zilei de 5 iunie, în semn de protest. Primul ministru Viktor Orban și guvernul său vor să impună o serie de taxe împotriva industriilor dominate de firmele straine, cum ar fi energia, telecomunicațiile, sectorul bancar și de retail. Companii importante, cum ar fi Google și Facebook ar putea scădea, de asemenea, sub noua legislație, în conformitate cu Laszlo Simon, un deputat din partidul Fidesz majoritar.

Protestul a fost organizat de Asociatia de publicitate din Ungaria, care a declarat că proiectul de lege ar distruge afacerile mass-media și companilor de publicitate.
“Pentru fiecare 10 forinți (0.03 euro) cheltuiti pe publicitate, o valoare estimata de 47 de forinți intra în economia Ungariei,” a declarat pentru AFP, preşedintele asociaţiei, Zsolt Urban.
Asociaţia de Publicitate din Ungaria se asteapta ca taxa să obţină aproape 7 miliarde de forinți pe an.

http://www.ibtimes.co.uk/hungarian-media-hold-blackout-protest-over-new-crippling-tax-laws-1451584

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30