Scandal privind e-book-uri

49440078

Scandal privind e-book-uri
În cadrul dezbaterii cu privire la fixarea ilegală a prețurilor de către edituri din SUA, Apple și Departamentul de Justiție din SUA se întâlnesc. Grupul ar urma să plătească până la 400 de milioane de dolari cu titlu de despăgubire. Dar rămâne însă o speranță de ieșire din situație.

Compania americană producătoare de dispozitive tehnologice plătește în disputa cu consumatorii și cu mai multe state din SUA până la 400 de milioane de dolari compensație datorită acuzațiilor privind acorduri ilegale de fixare a prețurilor la cărți electronice. Anunțul a fost făcut de către sistemul judiciar la New York.

Grupul va depune recurs împotriva hotărârii la un tribunal federal din SUA, în cazul în care Apple va fi găsităî vinovată de încălcarea normelor de concurență. În cazul în care decizia va fi revocată de o instanță superioară, Apple nu va plăti niciodată nici un ban.

În cazul în care un nou proces va avea loc, valoarea compensației va crește cu 50 de milioane de dolari. Acest lucru arată că și cele mai mari și mai puternice companii din lume trebuie să se alinieze acelorlași reguli, spune de la new York, procurorul general Eric Schneiderman.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-zu-Millionen-Entschaedigung-bereit-article13227991.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =