Scandal Samsung

 

samsung-kinderarbeit-clw

Scandal Samsung
Cel mai mare producător de telefoane mobile, Samsung, cere, conform datelor proprii, explicații privind vârsta muncitorilor din fabricile furnizorilor lor. Încă un adolescent a fost găsit la muncă într-o fabrică din China. Samsung oprește în primul rând colaborarea.

Un ONG american a găsit muncitori cu acte false, aparținând unui furnizor Samsung. Cel mai mare producător de telefoane mobile definește colaborarea cu compania, iar autoritățile au deschis o anchetă. Reapoartele privind drepturile lucrătorilor Samsung continuă sub presiune. Aceștia nu ar fi trebuit să se afle acolo. Muncitorii minori găsiți în fabrica Dongguan Shinyang Electronics din sudul Chinei, unde sunt fabricate și telefoane mobile, printre alte produse din material plastic. Informațiile prezentate au fost atât de credibile, încât un client al companiei a reacționat.

Organizația CLW (China Labor Watch) acuză compania sud-coreeană că, controalele efectuate sunt ineficiente. De trei ori compania sud-coreeană producătoare de electronice a fost verificată și nu s-a găsit într-un final nimic.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/smartphone-hersteller-kinderarbeit-bringt-samsung-in-erklaerungsnot-1.2045440

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 70