SCANDALUL DATELOR

  • Șeful Telekom atacă guvernul federal german în privința scandalului de date

2-format14Angela Merkel împreună cu Hans-Peter Friedrich primesc mereu acuzații legate de afacerile agenției americane NSA. Dar aceste acuzații au venit din partea unor politicieni de opoziție, nu din partea unui CEO al unei companii. Dar acum ia cuvântul șeful Telekom, René Obermann.

 

Atunci când Ceo-ul unui concern membru DAX atacă direct guvernul federal german și Comisia Uniunii Europene, trebuie să ne dăm seama că lucrurile stau prost din punct de vedere al economiei. Pentru  René Obermann un astfel de exemplu este reprezentat de întârzierile cu care s-a descoperit spionajul de către agenția americană NSA. Iar șeful Telekom nu face economie de cuvinte. Acesta a declarat că actele de spionaj au tulburat cei doi stâlpi ai societății sale în care oamenii au încredere, libera comunicație și dreptul la intimitate. Un fenomen care are efecte negative pe termen lung pentru democrație. Managerul cere autorităților să ia în sfârșit măsuri. Este o neglijență că se face atât de puțin în această privință.

 

Cuvintele sunt adresate direct cancelarei și ministrului de interne al acesteia. Angela Merkel și Hans-Peter Friedrich sunt obisnuiți cu astfel de acuzații. Dar de obicei aceste acuzații vin din partea politicienilor din opoziție sau a avocaților pentru protecția datelor, dar nu din partea unui CEO. Mai ales când Friedrich a declarat săptămâna trecută că economia trebuie protejată cu orice preț împotriva spionajului. El a spus că speră că, companiile vor realiza faptul că trebuie să investească masiv în securizarea informațiilor.

 

Obermann trimite acum mingea înapoi în terenul politicienilor. Este o chestiune politică, Satetle Unite trebuie să respecte standardele pentru intimitate. Europa trebuie să fie fermă și să impună propriile regulament și în afara sa. Cine vrea să facă afaceri în Europa să se conformeze legilor Uniuniii Europene, care împiedică spionajul industrial.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Smile01-1dg3fzc5b552caf8f1aa95e6f507293f1511384

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =