Scandalul Gosh și Vapiano

imago65673472h

Scandalul Gosh și Vapiano

Diferența dintre creveți și scampi? Nu prea poate fi făcută de nimeni, cel puțin așa s-au gândit Vapiano și Gosch și au servit oaspeților lor creveții mai avantajoși ca preț în locul micilor homari. Dar acum frauda a fost descoperită.

Vapiano și Gosch și-au schimbat în mod deschis clienții, servindu-le acestora pur și simplu creveți în loc de Scampi. Cercetătorii NRD au descoperit acest lucru. Pentru asta redactorii au luat mostre din cinci localuri din Hamburg.

knodel-scampi-spie__e

Chiar dacă pe meniu porțiile au fost prezentate ca și Scampi, iar prețul lor a fost în consecință, clienții restaurantelor au primit în toate cazurile simpli creveți. Printre întreprinderile testate s-au regăsit și filiale ale Gosh și Vapiano.

Frauda s-a putut pune în evidență după o analiză ADN. Scampi sunt o specie complet diferită față de creveți. Fac parte din familia homarilor și prin urmare au acele foarfece tipice. În afară de acestea creveții și scampi se diferențiază semnificativ la nivel de gust. Dar să nu uităm diferența semnificativă de preț între cele două sortimente: un kilogram de scampi costă în jur de 45 de euro în timp ce un kilogram de creveți uriași este abia 35 de euro.

NDR a confruntat compania Vapiano cu rezultatele analizelor de laborator, aceasta recunoscându-și greșeala. Vapiano a mai anunțat că va corecta informația de pe meniurile prezente în filialele sale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ketten-verkaufen-falsche-Scampi-article16024846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 66