Scandalul ia proporții în SUA. Polemici pe marginea pozelor făcute de fotograful Itar Tass

E din nou scandal la Casa Albă. Presa americană e furioasă după ce ruşii au distribuit poze făcute în Biroul Oval de fotograful agenţiei Itar Tass. “Noi de ce nu am avut acces la întâlnirea preşedintelui Trump cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov?” se întreabă fotoreporterii acreditaţi la Casa Albă.

Dincolo de scandalul stârnit de autorul pozelor postate pe site-ul ministrului rus de Externe, presa americană remarcă şi cu cine s-a mai fotografiat Trump după poza cu Lavrov: cu ambasadorul Serghei Kisliak! Adică exact diplomatul rus care în campania electorală a luat legătura cu reprezentanţi ai taberei Trump, inclusiv cu Michael Flynn, fostul consilier de Securitate, nevoit să demisioneze după doar 18 zile de exercitare a funcţiei şi anchetat acum pentru legăturile cu Rusia.

Şi aşa se ajunge de la scandalul fotografiilor din nou la dosarul momentului şi la surprinzătoarea demitere a directorului FBI, James Comey.

Preşedintele Trump a turnat din nou gaz pe foc: a recunoscut într-un interviu pentru NBC că îl întrebase nu o dată, ci de 3 ori pe Comey dacă FBI anchetează posibile legături Moscova-Donald Trump.

Întrebarea a fost pusă prima dată la o masă de prânz, apoi în discuţii telefonice.

Mai mult, Donald Trump a scris şi un mesaj pe Twitter în care îl avertizează pe Comey să nu facă dezvăluiri pentru presă.

Aşa că suspiciunile de ingerinţă sau intimidare sunt alimentate din plin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 23 =