Scandalul privind eficienta consumului de combustibil a afectat profitul Mitsubishi

_89793348_mitsubishiraid

Mitsubishi Motors a declarat ca profiturile sale pentru exercițiul financiar 2015-16 au fost mai mici decât cele estimate din cauza costurilor legate de scandalul referitor la economia de combustibil. Mitsubishi a recunoscut luna trecută că a manipulat datele testelor efectuate pe patru dintre modelele sale timp de zeci de ani.

Într-o declarație, constructorul a estimat costul scandalului la 19.1 miliarde de yeni (173 milioane de dolari) anul trecut. Ca rezultat, acesta spune ca profitul net pentru anul financiar a fost de 72.6 miliarde de yeni, in scădere cu 39%, fata de anul trecut. Aceasta a estimat anterior un profit net pentru intregul an de 89 miliardse de yeni.

Înainte de scandal, Mitsubishi a fost al saselea cel mai mare producător auto din Japonia și numărul 16 la nivel mondial. Mai mult de 3 miliarde de dolari au fost ștersi de pe valoarea de piață a Mitsubishi Motors, deoarece sa admis faptul că a supraestimat eficiența consumului de combustibil in vehiculele sale.

Dupa ce pretul actiunilor a scazut cu mai mult de 50%, producătorul auto rival, Nissan a achizitionat un pachet reprezentand 34% din Mitsubishi într-o afacere evaluata la 237 miliarde de yeni.

http://www.bbc.com/news/business-36376778

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =