Scandalul tăiețeilor încetinește Nestlé

imago65441342h

Litigiul privind tăițeii Maggi semipreparați din India deranjează în continuare compania Nestlé. După un trimestru al treilea slab, cel mai mare concern alimentar din lume descrește prognozele sale pentru întregul an. Chiar și afacerile din China se pregătesc de probleme.

Umrările scandalului privind tăițeii Maggi contaminați încep să aibe efect asupra gigantului alimentar Nestlé. Chiar și în țările în curs de dezvoltare afacerile încep să șchioapăte, în special în China. Acțiunile sunt puse puternic sub presiune și pierd două procente din valoare.

În primele nouă luni producătorul de tablete KitKat, Nescafé sau apă Perrier a înregistrat o cifră de afaceră de 64,9 miliarde de franci elvețieni (68,3 miliarde de euro).

Organic, deci fără efecte valutare precum și fără influențe din partea achizițiilor, această cifră reprezintă o creștere de 4,2%. Analiștii și Nestlé însăși se așteptau cu toate acestea la mai mult.

În rapoartele, datorită efectelor valutare ale francului elvețian, vânzările au fost sub nivelul anului trecut.

Pe tot anul vânzările ar trebui să crească organic și prin forțe proprii cu 4,5 procente. Înainte concernul se aștepta la un plus de cinci procente. Profitul ajustat de asemenea va fi mai slab.

Șeful concernului, Paul Bulcke, s-a arătat dezamăgit de evoluție. După o primă performanță bună în prima jumătate a anului în al treilea trimestru rezultatul a fost influențat de evenimente extraordinare care au afectat semnificativ performanțele.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nudelskandal-bremst-Nestle-aus-article16150491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 33