Scandalul Takata ar putea împlica încă 7 companii

_85802833_takata

Scandalul Takata ar putea împlica încă 7 companii

Autoritățile de reglementare din SUA au anunţat că încă șapte producatori ar putea fi inplicaţi în scandalul rechemărilor din cauza airbag-urilor realizate de firma japoneza Takata . Administratia nationala a sigurantei traficului pe autostradă (NHTSA) a scris firmelor, inclusiv Mercedes-Benz, Jaguar-Land Rover și Tesla să recheme în service modelele care folosesc piese Takata.

Aproximativ 23, 4 milioane de autovehicule au fost rechemate în SUA, toate cu probleme la airbag-urile produse de Takata.

Problemele au fost legate de opt decese si peste 100 de leziuni în intreaga lume. Airbag-urile defecte s-au aflat în 19 milioane de mașini vândute de 11 companii diferite, cum ar fi Honda in SUA. În scrisorile trimise săptămâna trecută, NHTSA a declarat că rechemarea “se va extinde probabil si la alte companii înafară de cele actuale”.

Agenția va participa la o ședință publică la Washington pe 22 octombrie pentru a discuta despre ancheta Takata și dacă va prelua gestionarea rechemărilor pentru a accelera reparațiile.

Alti producatori auto care au primit scrisori sunt: Suzuki, Volvo Trucks, Volkswagen și Spartan Motors. Până în prezent Mercedes, Jaguar-Land Rover și Tesla au spus că toate airbagurile folosite de la Takata nu fac parte din rechemările curente, potrivit Associated Press.

http://www.bbc.com/news/business-34387941

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 79