Scandalul Volkswagen se atenueaza lent, productorul va rechema 11 milioane de maşini cu costuri de remediere de 6,5 miliarde de euro în primele trei luni

matthias_mueller_39641600

Volkswagen va rechema în jur de 11 milioane de vehicule diesel implicate în scandalul privind fraudarea testelor de poluare, a declarat marţi noul director general al grupului german, Matthias Mueller.

Noul CEO a adăugat că grupul are deja un plan de reechipare a maşinilor, plan ce urmează să fie prezentat autorităţilor de reglementare. Compania estimează în in trimestrul al treilea din acest an va aloca 6,5 miliarde de euro pentru costurile de remediere a neregulilor.

Dintre cele circa 11 milioane de maşini afectate la nivel mondial, 5 milioane sunt vehicule sub brand Volkswagen, 2,1 milioane Audi şi 1,2 milioane Skoda. Divizia spaniolă Seat susţine că 700.000 de automobile ale mărcii ar fi afectate.

Totodată, în jur de 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare ale Volkswagen ar fi dotate cu softul care reduce nivelul noxelor în timpul testelor, potrivit surselor citate de Mediafax. Portofoliul de vehicule comerciale uşoare al producătorului german include si modele precum Caddy şi Transporter.

Scandalul emisiilor a izbucnit după ce autorităţile americane au acuzat compania că 482.000 dintre autoturismele cu motoare diesel pe care le-a vândut în SUA au încălcat standardele de mediu.

Mai exact, este vorba despre modelul Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut ulterior că maşinile erau dotate cu un software menit să inducă în eroare sistemele de măsurare a noxelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1