Scandalul VW nu va afecta reputația Germaniei

_85901057_gettyimages-469560942

Merkel: Scandalul VW nu va afecta reputația Germaniei

Scandalul emisiilor ce îl implică pe producătorul german de automobile Volkswagen a fost un “eveniment dramatic”, dar nu va provoca daune durabile reputației Germaniei, a anunţat Angela Merkel. Cancelarul german a declarat duminică faptul că producătorul auto trebuie să ofere “transparența necesară” în prezent rezolvării situaţiei.

“Acesta este, desigur, un eveniment dramatic”, a declarat Merkel. “Dar cred că reputația industriei germane … nu este atât de zdruncinată încât să nu mai fie considerată un loc bun pentru a face afaceri.”

VW a recunoscut că nu mai puțin de 11 milioane de vehicule la nivel mondial diesel au fost echipate cu software-ul care a manipulat testele de emisii de carbon.

Martin Schulz, șeful Parlamentului European și un social-democrat german, a declarat că situaţia a fost o “lovitură grea pentru economia germană”. “Dar eu cred că Volkswagen este o companie puternica care are toate șansele de a supraviețui crizei”, a declarat acesta.

Scandalul a scăzut acțiunile Volkswagen cu peste 40%, de luna trecută și a dus la demisia directorului executiv Martin Winterkorn. VW a promis să identifice responsabilul și a deschis o anchetă condusă de o echipă de avocați din SUA.

Acesta a alocat 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandal, dar analistii spun ca proiectul final ar putea fi mult mai mare. VW a mai anuntat ca va trebui să recheme până la 11 milioane de autoturisme și camionete, care conţin software-ul respectiv.

http://www.bbc.com/news/business-34438031

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =